Placinta de carne cu ciuperci

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2011 | 7968 vizualizari

 

Un aperitiv nelispit de la reuniunile de familie!!!

 

INGREDIENTE

  • faina 300 gr.
  • margarina 250 gr.
  • sare
  • smantana/iaurt 150 gr.
  • ceapa 3 bucati
  • oua 4 bucati
  • carne tocata 1000 gr.
  • ciuperci 500 gr.
  • piper
  • cimbru
  • oregano
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de carne cu ciuperci:

Margarina se topeste pana devine lichida, se adauga faina, sarea si smantana. Se framanta pana devine un aluat elastic. Se pune la frigider cca. 1 ora. Intre timp se curata ceapa, se taie fideluta si se caleste in putin ulei si apa. Cand ceapa devine sticloasa se adauga carnea tocata si ciupercile. Se calesc impreuna pana se evapora tot lichidul. Cand s-a racit compozitia se adauga cele 4 oua, cimbrul si oregano dupa gust. Aluatul se imparte in doua si se fac doua foi. Intr/o tava tapetata cu margarina si faina sau cu foaie de pergament se aseaza prima foaie, se intinde uniform umplutura si apoi se pune a doua foaie, care se inteapa cu furculita (asa am vazut la mama, ca sa iasa aburul !!!!).

Se coace la cuptor cca. 30 minute la 180 grade.

 

RETETA IN IMAGINI

Placinta de carne cu ciuperci-0
Placinta de carne cu ciuperci-1
Placinta de carne cu ciuperci-2
Placinta de carne cu ciuperci-3
Placinta de carne cu ciuperci-4

COMENTARII (10)

LUK

LUK 1

10.03.2011, 23:41

delicioasa

Panacris

Panacris 1

11.03.2011, 13:24

Multumesc de aprecieri

ralu_ca

ralu_ca 1

19.10.2013, 14:57

super buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!