Floricica cu ciocolata...

de lilik in Dulciuri, 14 Noi 2010 | 3020 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 400 gr faina
  • 80 gr unt
  • 1 plic drojdie uscata
  • 60 gr zahar
  • 2 oua
  • 140 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare.

pt umplutura:

  • nutella
  • ciocolata cu lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricica cu ciocolata...:

cernem faina intr-un vas adanc,punem praful de sare si ii facem o gaura in mijloc.


punem laptele pe foc cu zaharul,drojdia si coaja de lamaie;il lasam pana se topeste zaharul.


punem in gaura facuta in faina ouale si laptele caldut,apoi framantam bine.


punem untul pe foc sa se topeasca si cand e calai il adaugam treptat,framantand de fiecare data pana se absoarbe tot.dupa ce am terminat de framantat lasam la crescut cca 1 ora la loc caldut.


cand aluatul e crescut il impartim in 10 bucati,din fiecare bucata formand o bila.


intindem fiecare bila de aluat in parte(nu prea subtire)si in mijloc punem o lingurita de nutella si 2 cubulete de ciocolata,dupa care inchidem marginile la mijloc si ii dam o forma cat de cat rotunda,apoi le aranjam in forma de floare intr-o tava rotunda unsa cu unt.


acoperim tava si mai lasam la crescut 15-20 de min,dupa care ungem cu lapte si presaram zahar tos.


dam la cuptorul preancalzit la 175° timp de cca 40 min.facem testul cu scobitoarea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Floricica cu ciocolata..." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

lilik 1

15.11.2010, 11:18

multumesc frumos de aprecieri

elena1988 1

19.01.2011, 17:18

flor 1

06.02.2011, 15:34

arata superb, o voi incerca si eu intr-o zi.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu trufe