Fluturasi cu gem

de Nadyne in Dulciuri, 26 Oct 2016 | 299 vizualizari

 

 Pufosi, excelenti pentru mic dejun, serviti alaturi de o cana cu lapte sau pentru pachetel...

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 3 galbenusuri+1 ou intreg
  • 100 g zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 250 ml lapte+2 linguri
  • 50 ml ulei
  • 50 g unt topit
  • esenta de vanilie
  • gem de caise
  • gem de prune
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fluturasi cu gem:

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, laptele chiar putin caldut.


In cuva masinii de paine punem ingredientele in urmatoarea ordine: 2 galbenusuri, oul intreg, uleiul, untul topit, laptele caldut (nu fierbinti), zaharul, esenta de vanilie, faina si drojdia. Pornim programul de framantare/dospire. La mine a durat 1h si 30'.


Luam apoi, bucati din aluatul crescut si pe blatul infainat, le aplatizam cu mana in forma dreptunghiulara, repartizam umplutura si rulam. Capetele fiecarui rulou micut la bagam dedesubt. Crestam aluatul cu un cutit bine ascutit la ambele capete, lasand mijlocul lipit. Asezam fluturasii in tava tapetata cu hartie de copt, desfacem usor marginile si-i mai lasam la crescut vreo 15 minute.


Ii ungem apoi cu galbenusul diluat cu cele 2 linguri cu lapte


Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute sau pana se rumenesc frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fluturasi cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bunica 1

26.10.2016, 17:26

Așa fluturaș vreau și eu!

Rocsi 1

26.10.2016, 20:45

Ce frumosi dar ce deliciosi! Bravo!

Nadyne 1

27.10.2016, 00:09

Multumesc, dragilor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

10180 puncte

xana

8370 puncte

anca_rm

7550 puncte

vasimur

5650 puncte

oanapl

5440 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert spirale cu halva