Foaie de napolitana cu crema caramel si biscuiti

de mirela0911 in Prajituri, 4 Sep 2015 | 12099 vizualizari

 

Iti incanta papilele gustative aceasta rulada. Altfel nici nu are cum sa fie, tinand cont de faptul ca sursa de inspiratie a fost Miha. Multumesc pentru reteta! >:D<

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de napolitana

Crema de caramel si biscuiti

  • 80 g zahar
  • 160 ml apa
  • 150 g biscuiti Petit Beure

Crema de lapte praf

  • 100 g zahar
  • 3 lg apa
  • 100 g unt cu grasime de 82%
  • 100 g lapte praf
  • 3 lg rase nuca de cocos
  • esenta de vanilie dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foaie de napolitana cu crema caramel si biscuiti:

Crema de caramel si biscuiti: Se caramelizeaza zaharul intr-o craticioara cu fundul dublu. Cand se topeste tot zaharul si devine auriu, se toarna apa, avand grija la aburii care ies si se lasa la foc mic pana se dizolva tot caramelul. Se adauga biscuitii fin macinati, se amesteca repede pana se omogenizeaza. Asa fierbinte, se intinde crema peste foaia de napolitana.


Crema de lapte praf: Se pune zaharul si apa la foc mic pana se topeste tot zaharul. Se adauga untul, se amesteca pana se topeste. Se ia de pe foc si se adauga laptele praf, nuca de cocos, iar la final esenta de vanilie. Se omogenizeaza bine apoi se intinde peste crema de biscuiti.


Se ruleaza strans si cu grija rulada, se da la rece pentru cateva ore, apoi se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!


Sursa

 

TIPS-URI

1

Este de preferat ca cele doua creme sa fie preparate deodata.

2

Crema fiind fierbinte, foaia de napolitana se va inmuia si se va putea rula cu usurinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foaie de napolitana cu crema caramel si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rocsi 1

05.09.2015, 20:30

Minunata si delicioasa

Andreea Caroline 1

05.09.2015, 22:00

Gicuta69 1

07.09.2015, 07:28

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Desert paleuri cu ciocolata