Desert foaie de napolitana cu crema caramel si biscuiti

de mirela0911 in Prajituri, 4 Sep 2015 | 14416 vizualizari

 

Iti incanta papilele gustative aceasta rulada. Altfel nici nu are cum sa fie, tinand cont de faptul ca sursa de inspiratie a fost Miha. Multumesc pentru reteta! >:D<

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de napolitana

Crema de caramel si biscuiti:

  • 80 g zahar
  • 160 ml apa
  • 150 g biscuiti Petit Beure

Crema de lapte praf:

  • 100 g zahar
  • 3 linguri apa
  • 100 g unt cu grasime de 82%
  • 100 g lapte praf
  • 3 linguri rase nuca de cocos
  • esenta de vanilie dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foaie de napolitana cu crema caramel si biscuiti:

Crema de caramel si biscuiti: Se caramelizeaza zaharul intr-o craticioara cu fundul dublu. Cand se topeste tot zaharul si devine auriu, se toarna apa, avand grija la aburii care ies si se lasa la foc mic pana se dizolva tot caramelul. Se adauga biscuitii fin macinati, se amesteca repede pana se omogenizeaza. Asa fierbinte, se intinde crema peste foaia de napolitana.


Crema de lapte praf: Se pune zaharul si apa la foc mic pana se topeste tot zaharul. Se adauga untul, se amesteca pana se topeste. Se ia de pe foc si se adauga laptele praf, nuca de cocos, iar la final esenta de vanilie. Se omogenizeaza bine apoi se intinde peste crema de biscuiti.


Se ruleaza strans si cu grija rulada, se da la rece pentru cateva ore, apoi se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Este de preferat ca cele doua creme sa fie preparate deodata.

2

Crema fiind fierbinte, foaia de napolitana se va inmuia si se va putea rula cu usurinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foaie de napolitana cu crema caramel si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rocsi 1

05.09.2015, 20:30

Minunata si delicioasa

Andreea Caroline 1

05.09.2015, 22:00

Gicuta69 1

07.09.2015, 07:28

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu legume
  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

  • 26

    S

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu cirese