Negresa cu fulgi de ciocolata

de Toamna07 in Prajituri, 28 Feb 2013 | 5133 vizualizari

 

Cand ma gandesc la un moment de rasfat culinar,negresele sunt in topul preferintelor .
Aceasta negresa o pregatesc de ani buni si se prepara foarte repede,folosind ingrediente pe care le aveti deja in casa.
O veti indragi,cu siguranta!:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 150 ml lapte
  • 250 g unt sau margarina
  • 4 linguri cacao
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom (dupa gust)
  • fulgi de ciocolata si/sau nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu fulgi de ciocolata:

Mod de preparare: Intr-o craticioara,pe foc mic,se topeste margarina cu zaharul.Se adauga cacaoa si laptele.Se lasa pe foc sa dea doar cateva clocote,pana se topeste tot zaharul. Din acest sos oprim 18 linguri, pentru glazura, si punem in el cateva picaturi de esenta de rom.Dam deoparte.

Restul se amesteca ,cu mixerul la viteza mica,cu albusurile batute tare,ca la bezea.Se adauga apoi galbenusurile,faina in ploaie,vanilia,esenta de rom si praful de copt stins in putin otet.Este bine ca in momentul in care adaugam faina sa dam la o parte mixerul si sa folosim o paleta cu care sa amestecam prin rasturnare,usor. Se toarna intreaga compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor cca.40 de minute la foc mediu. Dupa ce s-a racit putin blatul se intinde restul de sos,cel oprit,si se presara imediat fulgii de ciocolata sau nuca de cocos rasa. Se formeaza o crusta delicioasa.



Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

28.02.2013, 21:21

O bucatica de negresa oricand as servi!

MotanLaOale 1

01.03.2013, 09:20

Toamna07 1

01.03.2013, 17:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu migdale