Negresa cu fulgi de ciocolata

de Toamna07 in Prajituri, 28 Feb 2013 | 4897 vizualizari

 

Cand ma gandesc la un moment de rasfat culinar,negresele sunt in topul preferintelor .
Aceasta negresa o pregatesc de ani buni si se prepara foarte repede,folosind ingrediente pe care le aveti deja in casa.
O veti indragi,cu siguranta!:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 150 ml lapte
  • 250 g unt sau margarina
  • 4 linguri cacao
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom (dupa gust)
  • fulgi de ciocolata si/sau nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu fulgi de ciocolata:

Mod de preparare: Intr-o craticioara,pe foc mic,se topeste margarina cu zaharul.Se adauga cacaoa si laptele.Se lasa pe foc sa dea doar cateva clocote,pana se topeste tot zaharul. Din acest sos oprim 18 linguri, pentru glazura, si punem in el cateva picaturi de esenta de rom.Dam deoparte.

Restul se amesteca ,cu mixerul la viteza mica,cu albusurile batute tare,ca la bezea.Se adauga apoi galbenusurile,faina in ploaie,vanilia,esenta de rom si praful de copt stins in putin otet.Este bine ca in momentul in care adaugam faina sa dam la o parte mixerul si sa folosim o paleta cu care sa amestecam prin rasturnare,usor. Se toarna intreaga compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor cca.40 de minute la foc mediu. Dupa ce s-a racit putin blatul se intinde restul de sos,cel oprit,si se presara imediat fulgii de ciocolata sau nuca de cocos rasa. Se formeaza o crusta delicioasa.



Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

28.02.2013, 21:21

O bucatica de negresa oricand as servi!

MotanLaOale 1

01.03.2013, 09:20

Toamna07 1

01.03.2013, 17:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Negresa II