Negresa cu fulgi de ciocolata

de Toamna07 in Prajituri, 28 Feb 2013 | 9609 vizualizari

 

Cand ma gandesc la un moment de rasfat culinar,negresele sunt in topul preferintelor .
Aceasta negresa o pregatesc de ani buni si se prepara foarte repede,folosind ingrediente pe care le aveti deja in casa.
O veti indragi,cu siguranta!:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 150 ml lapte
  • 250 g unt sau margarina
  • 4 linguri cacao
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom (dupa gust)
  • fulgi de ciocolata si/sau nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu fulgi de ciocolata:

Mod de preparare: Intr-o craticioara,pe foc mic,se topeste margarina cu zaharul.Se adauga cacaoa si laptele.Se lasa pe foc sa dea doar cateva clocote,pana se topeste tot zaharul. Din acest sos oprim 18 linguri, pentru glazura, si punem in el cateva picaturi de esenta de rom.Dam deoparte.
Restul se amesteca ,cu mixerul la viteza mica,cu albusurile batute tare,ca la bezea.Se adauga apoi galbenusurile,faina in ploaie,vanilia,esenta de rom si praful de copt stins in putin otet.Este bine ca in momentul in care adaugam faina sa dam la o parte mixerul si sa folosim o paleta cu care sa amestecam prin rasturnare,usor. Se toarna intreaga compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor cca.40 de minute la foc mediu. Dupa ce s-a racit putin blatul se intinde restul de sos,cel oprit,si se presara imediat fulgii de ciocolata sau nuca de cocos rasa. Se formeaza o crusta delicioasa.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (9)

Rocsi 1

28.02.2013, 21:21

O bucatica de negresa oricand as servi!

MotanLaOale 1

01.03.2013, 09:20

Toamna07 1

01.03.2013, 17:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Brownie cu nuci si mere rase