Inimioare dulci cu branza si sos de capsuni

de laylalala in Prajituri, 3 Mai 2010 | 1304 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 4 oua, separate
  • 120 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa si zeama de la ½ lamaie
  • 120 gr faina, cernuta
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 250 gr branza Ricotta
  • 100 gr miere de salcam
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • 1 plic (10 gr) gelatina
  • Pentru sos
  • 1 conserva (400 gr) capsuni
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • coaja rasa si zeama de la ½ lamaie
  • coniac, pentru insiroparea blatului
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare dulci cu branza si sos de capsuni:

Pentru blat, se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o tava rotunda de 25 cm diametru sau o tava dreptunghiulara mai mare.


Intr-un vas, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, se bat galbenusurile cu zaharul pudra, esentele, coaja rasa si zeama de lamaie.Se adauga faina si praful de copt si se amesteca bine.Se inglobeaza apoi albusurile spuma iar compozitia obtinuta se toarna in tava pregatita apoi se da la copt 30-40 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Blatul se lasa sa se raceasca complet.


Pentru umplutura, se pune gelatina la inmuiat in 50 ml apa rece si se lasa 10 minute.Se amesteca mierea cu semintele de vanilie si branza Ricotta.Gelatina se incalzeste putin pana cand se topeste apoi se incorporeaza in amestecul cu branza.Compozitia obtinuta se da la rece pana cand incepe sa se intareasca.


Pentru sos, se paseaza capsuni cu tot cu sirop, cu esenta de portocale, coaja rasa si zeama de lamaie apoi siropul obtinut se da la rece.

Pentru asamblare, se taie din blatul racit, pentru fiecare portie, cate 2 inimioare.Se aseaza o inimoara pe o farfurie si se insiropeaza cu coniac.Se pune deasupra 2 linguri de umplutura si se acopera cu a 2-a inima insiropata cu coniac si pudrata cu zahar, presand-o usor. De jur-imprejurul inimii se toarna sirop de capsuni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare dulci cu branza si sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

Rocsi 1

03.05.2010, 10:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata si capsuni