Prajitura cu ciocolata, visine si nuca ~ Reteta cu nr. 450

de Ina in Prajituri, 29 Mar 2015 | 9698 vizualizari

 

Un desert...divin! :X

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • 2 linguri cu cacao neagra
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • visine din visinata
  • esenta de rom
  • Crema :
  • 2 plicuri CremeOle cu gust de ciocolata
  • 400 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • o esenta de rom
  • 100 g miez de nuca, maruntit
  • Sirop:
  • 5­-6 linguri cu zahar
  • 300 ml apa
  • o fiola cu esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata menaj
  • 2 linguri cu frisca lichida
  • 1 lingura cu ulei
  • Pentru decor:
  • crema de ciocolata mixata cu 3-­4 linguri de glazura .
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, visine si nuca ~ Reteta cu nr. 450:

Blat:

Albusurile, separate de galbenusuri, se mixeaza cu un praf de sare, pana devin o spuma tare. 

Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul,galbenusurile, cacaoa, faina, praful de copt  si esenta de rom.

Compozitia obtinuta o turnam intr­o tava  dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt ( eu am folosit tava de cozonac ) .

Imprastiem in compozitie cateva visine din visinata, apoi coacem la foc mic, cca 25 minute, pana ce aluatul se desprinde usor de marginile tavii. Lasam sa se raceasca , dupa care vom taia blatul , pentru a obtine doua foi egale.

Crema :

Mixam ingredientele ( mai putin miezul de nuca ) pana obtinem o crema ferma. Oprim 1/3 din crema , iar in restul adaugam nuca si  omogenizam.

Asamblare:

Asezam prima foaie de blat pe platou si o insiropam cu sirop facut din zahar caramelizat, stins cu 300 ml apa si in care adaugam o fiola de rom.

Peste crema punem din loc in loc visine din visinata , apoi acoperim cu a doua foaie de blat, pe care o insiropam, avand grija, sa nu curga sirop in platou. 

Glazura: Rupem ciocolata in bucati si o topim impreuna cu 50 ml frisca lichida si o lingura de ulei. Omogenizam si turnam fierbinte pe suprafata prajiturii.

Crema oprita ( cea fara nuca ) se amesteca cu 3-­4 linguri de glazura de ciocolata, iar cu aceasta  vom decora prajitura, conform inspiratiei de moment.

Pastram prajitura la rece.

TIPS-URI

1

Se pot folosi si visine din compot sau visine congelate, nu doar din visinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, visine si nuca ~ Reteta cu nr. 450" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu cremă de biscuiți și rom