Brownie de iarna

de Sylvia in Prajituri, 18 Ian 2015 | 9575 vizualizari

 

Brownie sunt ca si o poveste clasica pentru copii, toata lumea le cunoaste, toata lumea le iubeste, sunt moi, ciocolatoase, umede la interior si se topesc in gura.....cum ar putea cineva sa nu le iubeasca? :)
Astazi va prezint cea mai buna si usoara reteta de brownie din cate am testat eu si va spun povestea in stil de iarna :) cu portocale si de ce nu, fructe confiate .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ciocolata de patiserie ( de foarte buna calitate )
  • 150 grame unt
  • 150 grame zahar pudra
  • 3oua
  • 60 grame faina
  • coaja de portocale ( eventual coaja de portocala confiata si fructe confiate)
  • esenta de portocala
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie de iarna:

Prepararea este extrem de simpla si rapida, in 5 minute este in cuptor . Se topesc in bain marie untul si ciocolata ( luati de pe abur inainte sa fie topit complet si amestecati, in felul acesta nu o sa aveti o compozitie fierbinte dar va fi perfect omogena) . 

Se bat ouale cu zaharul cu un mixer, pana isi dubleaza volumul si devin o spuma omogena. Se adauga ciocolata topita in unt, faina, esenta de portocala si se omogenizeaza la viteza minima. Se pune coaja de portocala rasa ( aveti  grija sa nu radeti partea alba  de la portocala care este amara ) daca doriti se poate adauga si coaja confiata, fructe confiate. 

Se pune intr-o tava tapetata cu hartie si se da la cuptorul preincins la 180 grade timp de 15-18 minute nu mai mult, in mijloc trebuie sa fie inca moale bine se va mai "coace" si dupa ce o scoatem pana se raceste. 

Se pudreaza cu zahar si se decoreaza dupa preferinta, este absolut sublima, garantez reteta :) . 

TIPS-URI

1

luati de pe abur inainte sa fie topit complet si amestecati , in felul acesta nu o sa aveti o compozitie fierbinte dar va fi perfect omogena

2

aveti grija sa nu radeti partea alba de la portocala care este amara

3

in mijloc trebuie sa fie inca moale bine, se va mai "coace" si dupa ce o scoatem pana se raceste

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie de iarna" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa la Multicooker