Brownie de iarna

de Sylvia in Prajituri, 18 Ian 2015 | 5275 vizualizari

 

Brownie sunt ca si o poveste clasica pentru copii, toata lumea le cunoaste, toata lumea le iubeste, sunt moi, ciocolatoase, umede la interior si se topesc in gura.....cum ar putea cineva sa nu le iubeasca? :)
Astazi va prezint cea mai buna si usoara reteta de brownie din cate am testat eu si va spun povestea in stil de iarna :) cu portocale si de ce nu, fructe confiate .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ciocolata de patiserie ( de foarte buna calitate )
  • 150 grame unt
  • 150 grame zahar pudra
  • 3oua
  • 60 grame faina
  • coaja de portocale ( eventual coaja de portocala confiata si fructe confiate)
  • esenta de portocala
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie de iarna:

Prepararea este extrem de simpla si rapida, in 5 minute este in cuptor . Se topesc in bain marie untul si ciocolata ( luati de pe abur inainte sa fie topit complet si amestecati, in felul acesta nu o sa aveti o compozitie fierbinte dar va fi perfect omogena) .


Se bat ouale cu zaharul cu un mixer, pana isi dubleaza volumul si devin o spuma omogena. Se adauga ciocolata topita in unt, faina, esenta de portocala si se omogenizeaza la viteza minima. Se pune coaja de portocala rasa ( aveti grija sa nu radeti partea alba de la portocala care este amara ) daca doriti se poate adauga si coaja confiata, fructe confiate.


Se pune intr-o tava tapetata cu hartie si se da la cuptorul preincins la 180 grade timp de 15-18 minute nu mai mult, in mijloc trebuie sa fie inca moale bine se va mai "coace" si dupa ce o scoatem pana se raceste.


Se pudreaza cu zahar si se decoreaza dupa preferinta, este absolut sublima, garantez reteta :) .

 

TIPS-URI

1

luati de pe abur inainte sa fie topit complet si amestecati , in felul acesta nu o sa aveti o compozitie fierbinte dar va fi perfect omogena

2

aveti grija sa nu radeti partea alba de la portocala care este amara

3

in mijloc trebuie sa fie inca moale bine, se va mai "coace" si dupa ce o scoatem pana se raceste

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie de iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

ianculubita 1

21.01.2015, 15:05

Buna rau!!

Sylvia 1

29.01.2015, 12:35

ma bucur ca va place sper sa o testati

Panacris 1

08.02.2015, 11:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa pufoasa