Brownie de iarna

de Sylvia in Prajituri, 18 Ian 2015 | 4849 vizualizari

 

Brownie sunt ca si o poveste clasica pentru copii, toata lumea le cunoaste, toata lumea le iubeste, sunt moi, ciocolatoase, umede la interior si se topesc in gura.....cum ar putea cineva sa nu le iubeasca? :)
Astazi va prezint cea mai buna si usoara reteta de brownie din cate am testat eu si va spun povestea in stil de iarna :) cu portocale si de ce nu, fructe confiate .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ciocolata de patiserie ( de foarte buna calitate )
  • 150 grame unt
  • 150 grame zahar pudra
  • 3oua
  • 60 grame faina
  • coaja de portocale ( eventual coaja de portocala confiata si fructe confiate)
  • esenta de portocala
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie de iarna:

Prepararea este extrem de simpla si rapida, in 5 minute este in cuptor . Se topesc in bain marie untul si ciocolata ( luati de pe abur inainte sa fie topit complet si amestecati, in felul acesta nu o sa aveti o compozitie fierbinte dar va fi perfect omogena) .


Se bat ouale cu zaharul cu un mixer, pana isi dubleaza volumul si devin o spuma omogena. Se adauga ciocolata topita in unt, faina, esenta de portocala si se omogenizeaza la viteza minima. Se pune coaja de portocala rasa ( aveti grija sa nu radeti partea alba de la portocala care este amara ) daca doriti se poate adauga si coaja confiata, fructe confiate.


Se pune intr-o tava tapetata cu hartie si se da la cuptorul preincins la 180 grade timp de 15-18 minute nu mai mult, in mijloc trebuie sa fie inca moale bine se va mai "coace" si dupa ce o scoatem pana se raceste.


Se pudreaza cu zahar si se decoreaza dupa preferinta, este absolut sublima, garantez reteta :) .

 

TIPS-URI

1

luati de pe abur inainte sa fie topit complet si amestecati , in felul acesta nu o sa aveti o compozitie fierbinte dar va fi perfect omogena

2

aveti grija sa nu radeti partea alba de la portocala care este amara

3

in mijloc trebuie sa fie inca moale bine, se va mai "coace" si dupa ce o scoatem pana se raceste

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie de iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

ianculubita 1

21.01.2015, 15:05

Buna rau!!

Sylvia 1

29.01.2015, 12:35

ma bucur ca va place sper sa o testati

Panacris 1

08.02.2015, 11:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Negresa cu gem si bezea