Triunghiuri cu mere si ciocolata

de pansy1 in Prajituri, 4 Mar 2010 | 4082 vizualizari

 

Asta este o reteta simpla si extraordinar de gustoasa .Este reteta Dorei careia ii multumesc.Eu am facut mici adaugiri la aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 200 g zahar praf ( 1 ceasca (cup))
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 4 oua
  • 3 lg (lingurite ) scortisoara
  • 270 g faina ( 1 3/4 cesti )
  • 3 lg praf copt 
  • 40 g cacao ( 5 lg )
  • 500 g mere rase
  • o mana de merisor (cranberry)
  • coaja de la o lamaie sau portocala
  • esenta de rom
  • ptr. glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 1 Lg (lingura ) ulei sau 50 g unt sau 100 g smantana de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triunghiuri cu mere si ciocolata:

Untul se freaca spuma ,apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom


Se adauga ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare.


Se amesteca intr-un castron faina (preferabil cernuta ) ,praful de copt,scortisoara,cacaoa,coaja de lamaie Se adauga faina peste unt cate putin si se amesteca Se incorporeaza merele rase si merisorul sau stafidele Se pune amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 gr C timp 40-50 min,sau pana trece proba cu scobitoarea. Dupa ce se scoate din cuptor, se taie dupa dorinta si se lasa la racit. Intretimp se face glazura incalzind ciocolata la bain marie si amestecand-o cu ulei,sau unt sau frisca. Dupa ce s-a racit prajitura se glazureaza dupa dorinta.Fie se glazureaza direct in tava ,sau fiecare bucata in parte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu mere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

rivka 1

05.03.2010, 19:20

wow super reteta asta trebuie printata

elena1988 1

01.03.2011, 09:45

Bya Ralu 1

28.06.2012, 21:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea