Tarta cu rabarbar si branza de vaci

de La Ancuta in Prajituri, 30 Mai 2011 | 4187 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged:
  • 150 g faina
  • 60g unt
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 250 g lapte batut
  • 150 g zahar
  • 75 g faina
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 6-7 tije de rabarbar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu rabarbar si branza de vaci:

Din faina unt, zahar si ou framantam un aluat mai tare. Formam o bila din aluat pe care o invelim in folie alimentara si o dam la frigider 30 de minute.


Intre timp pregatim umplutura:


Curatam rabarbarul de coaja si il taiem bucatele.


Mixam bine branza de vaci cu zaharul si vanilia iar apoi adaugam laptele batut si ouale. Amestecam pana se omogenizeaza.
Adaugam faina cernuta si amestecam iar la final incorporam coaja de lamaie rasa si rabarbarul taiat.


Scoatem aluatul din frigider si il intindem in tava rotunda (26 cm) unsa bine cu unt. Intindem aluatul cu dosul mainii pe toata suprafata tavii si il ridicam putin si pe marginea tavii.


Dam la cuptor, la foc mic ~ 10 minute (pana nu mai luceste). Scotem din cuptor si turnam umplutura in tava, peste aluat.


Dam la cuptor, la foc potrivit inca 30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra. Lasam sa se racoreasca iar apoi scoatem din tava.


Portionam dupa ce s-a racit complet.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu rabarbar si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

La Ancuta 1

31.05.2011, 09:32

Elena iti multumesc mult

Bucataras Medi 1

31.05.2011, 14:18

ce frumos arata.............

La Ancuta 1

31.05.2011, 14:41

Multumesc mult Medi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu mere
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si vanilie