Tarta cu ciocolata si visine

de anca_rm in Prajituri, 7 Apr 2014 | 2597 vizualizari

 

Pentru ca iubesc ciocolata :X

 

INGREDIENTE

  • Pt Blat:
  • 250 gr biscuit
  • 125 gr unt la temperature camerei
  • Pt umplutura:
  • 400 ml frisca
  • 250 gr ciocolata neagra (de care va place , dar sa nu fie umpluta)
  • 10 gr gelatina
  • 1 borcan(320ml) de visine fara sambure (optional)
  • Extra:
  • 100 gr ciocolata+2 linguri lapte
  • 50 gr ciocolata alta+1 lingura lapte(optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si visine:

Pregatim o tava cu diametru de 25 cm


Biscuitii ii macinam marunt , se pot macina cu robotul sau cu masina de tocat , sau chiar maruntiti cu mana . Intr-un vas inalt punem biscuitii si ii vom framanta cu untul la temperature camerei pana obtinem un aluat .


Aceasta compozitie o punem in tava si cu ajutorul unei linguri presam bine ca sa formam baza pentru tarta .


Dam la rece si vom pregati umplutura.


Ciocolata rupta bucati o punem intr-un vas pe foc impreuna cu 50 ml frisca . Topim ciocolata amestecand continuu , atentie sa nu se arda .


Dam deoparte si o lasam sa se raceasca .


Gelatina o punem la hidratat cu 50 ml apa , si o incalzim pana cand se dizolva .


Frisca o batem tare .


Cand ciocolata este inca calduta o turnam peste frisca batuta , adaugam si gelatina si amestecam cu o lingura .


Daca ciocolata este prea calda s-ar putea sa se taie crema .


Scoatem din frigider tava cu biscuit asezam visinele fara samburi (cate doriti si daca doriti ,tarta va fi buna si fara visine ), turnam umplutura si nivelam .


Dam din nou la frigider .


Cu 100 gr de ciocolata topita in 2 linguri de lapte o sa o glazuram cand este rece si intarita . Putem sa o ornam cu ciocolata alba, fulgi de migdale etc .

 

TIPS-URI

1

visinele nu sunt obligatorii sau se pot amesteca in frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Florentina_Cristina 1

07.04.2014, 18:02

arata foarte bine

Bunica 1

07.04.2014, 19:19

Rocsi 1

07.04.2014, 20:39

Mmmm ce imi place combinatia asta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta de ciocolata cu lapte