Focaccia cu avocado

de anca_rm in Piine, 3 Oct 2017 | 2666 vizualizari

 

Imi place sa fac painica de casa, imi place sa fac aluat de pizza si de data asta am incercat facaccia. O bunatate mi-a iesit. Am avut unele retineri legate de gustul pe care o sa il aiba avocado copt, dar este bun si gustos,in plus si-a pastrat textura cremoasa.
Focaccia se face in diverse variante si fiecare o poate adapta preferintelor sale. Una peste alta, este o painica aromata, care poate fi servita asa sau in combinatie cu ce va place mai mult.
Traditional este o paine pe vatra, stropita cu ulei de masline inainte de a fi pus in cuptor si cu degetul se fac mici adancituri in aluat care au rolul sa pastreze in ele uleiul.
 
Ingredientul secret de aici este avocado !!!!

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 300 gr faina
  • 180 ml apa
  • 8 gr drojdie
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 linguri susan negru
  • sare
  • o piscatura de zahar
  • Umplutura :
  • 1 avocado
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 linguri ulei masline
  • 50 gr masline
  • 1 ardei rosu copt
  • ceapa rosie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu avocado:

Drojdia (eu am folosit drojdie proaspata, dar se poate folosi si uscata), am desfacut-o in 100 ml apa calduta impreuna cu putin zahar. Zaharul o sa ajute drojdia sa creasca.

Intr-un vas, punem faina, sarea, oregano, susanul negru si uleiul de masline. Le amestecam si adaugam drojdia dizolvata in apa si restul de 80 ml apa. Framantam pana cand se omogenizeaza bine si se desprinde de pe degete. Daca nu se dezlipeste, mai adaugati 1-2 linguri faina.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa creasca 30 minute.

 Dupa acest timp intindem aluatul in tava, il stropim cu ulei de masline si presaram oregano uscat.

Avocado il taiem in jumate si scoatem samburele. Curatam avocado de coaja si taiem in fasii cam de un deget grosime.

Asezam bucatile pe aluat.

Punem masline si ardei rosu copt taiat in fasii si rondele de ceapa rosie.

 Punem aluatul in cuptorul incins pentru 20-30 minute (depinde de cat de gros este aluatul).

 

 

 

 

TIPS-URI

1

cand o scoateti din cuptor, se mai poate stropi cu ulei de masline

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu avocado" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Ancutsa 1

03.10.2017, 22:05

Foarte interesanta!

Rocsi 1

04.10.2017, 20:34

oanapl 1

12.10.2017, 20:11

Interesantă rețeta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa a la Jamie