Paine semi-integrala fara framantare

de T I M E A in Piine, 6 Feb 2013 | 1529 vizualizari

 

Dupa ce am incercat painea fara framantare din faina alba am facut si varianta cu faina integrala. Foarte gustoasa si mult mai sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba de grau
  • 500 gr faina integrala de grau
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar
  • 800 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine semi-integrala fara framantare:

Intr-o cana, amestecam zaharul cu drojdia zdrobita, turnam 100 ml apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia. Presaram putina faina deasupra si lasam la dospit aprox. 10 minute.


Intr-un vas cernem faina si o amestecam cu sarea. Facem o gaura in mijloc si turnam drojdia dospita. Amestecam cu o lingura de lemn adaugand treptat si restul de apa calduta.


Nu necesita framantare, doar amestecam cu lingura de lemn pana se incorporeaza toata faina.


Aluatul este destul de lipicios si trebuie sa presaram deasupra faina din plin.

Acoperim cu un prosop si lasam la loc cald la dospit, timp de o ora si jumatate.


Tapetam tava mare de la cuptor cu hartie de copt si punem aluatul in tava cu foarte mare atentie astfel incat aerul din aluat sa nu iasa afara. Nu trebuie rasturnat aluatul, ci partea de sus trebuie sa ramana la suprafata. Turnam practic aluatul in tava.


Dam tava la cuptorul preincalzit la 230 de grade timp de 30 de minute.


Scoatem din cuptor si lasam la racit pe un gratar sau un prosop.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine semi-integrala fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

T I M E A 1

07.02.2013, 17:07

Zoia facem paine buna toata ziua

mihaelar63 1

07.02.2013, 17:25

Prefer painica din faina integrala Eu am scapat azi in pinea cu faina graham ceva seminte de chimensi floarea soarelui

T I M E A 1

07.02.2013, 17:40

Mihaela si eu prefer cat mai neagra si cu seminte, dar sotul vrea alba . Cred ca o sa fac tot cate 2 paini ca sa fie bine pt amandoi .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Painici cu scortisoara