Paine Focaccia cu cimbru si masline

de Catalina L in Piine, 13 Mai 2018 | 742 vizualizari

 


De mult timp vroiam sa fac aceasta reteta italiana.
Este o paine de forma plata, coapta pe o tava la cuptor.
De origine italiana, aluatul est asemanator celui de pizza.
Poate fi servita cu ulei de masline si asezonata cu condimente diverse, decorata cu ceapa prajita branza rasa, legume etc
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/paine-focaccia-cu-cimbru-si-masline.html

 

INGREDIENTE

  • 350 g de faina +30 g
  • 200 g de cartofi
  • 20 g ulei de masline
  • 200 g de apa de cartofi (+ sau -)
  • 15 g de drojdie proaspata
  • 10 g de sare
  • 2 linguri de imbru uscat
  • 20 masline fara samburi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Focaccia cu cimbru si masline:

Curatati cartofii, taiati-i bucati si puneti-i la fiert in apa cu sare.


Cand sunt fierti scurgeti-i, pastrati apa in care au fiert, zdrobiti-i si lasati-i sa se raceasca.


In bolul robotului sau intr-un castron adanc puneti cartofii zdrobiti si raciti.


Adaugati faina, drojdia, cimbrul uscat, sarea si uleiul.


Incepeti sa amestecati si sa framantati adaugand treptat apa racita.


Incorporati 200 g de apa de cartofi (+ sau -) si framantati 10 minute pana obtineti un aluat moale dar nu foarte lipicios.


L-am pus intr-o punga de congelat mare si l-am lasat la frigider peste noapte.


Aluatul va creste, sacul va se umfla (inchideti-l dar lasati spatiu liber sa poata sa creasca).


A 2a zi scoateti aluatul si lasati-l sa creasca la temperatura camerei 1 ora.


Fainati planul de lucru , degazati aluatul si formati o paine in forma de dreptunghi.


Puneti-o pe tava de cuptor unsa bine sau acoperita cu hartie de copt.


Lasati sa creasca inca 30 minutes -1 ora.


Incalziti cuptorul la 220°C.


Infingeti maslinele, presarati un pic de cimbru si dati la cuptor timp de 25 minute.


Nu trebuie sa fie rumenita tare, numai usor pe margini.


Lasati sa se raceasca complet inainte de a o taia in portii.


Poate fi servita simpla, cu o supa, cu o mancare in sos, face un sandwich etc.

 

TIPS-URI

1

Aluatul de focacia este mai moale si mai lipicios decat cel de pizza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Focaccia cu cimbru si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

diaconta 1

13.05.2018, 22:36

Ce painica faina

Rahela Velicu 1

13.05.2018, 23:03

Super buna!

dantes 1

14.05.2018, 07:41

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmalele padurarului (de post)
  • 05

    J

  • 06

    V

  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa