Paine cu aluat de bere si susan

de merisor in Piine, 21 Mai 2013 | 3490 vizualizari

 

Am inceput sa folosesc berea in diverse aluaturi. Tare mult imi place cat de pufoase devin preparatele cu bere!

 

INGREDIENTE

  • 350 ml bere
  • 200 ml lapte
  • 1,200 kg faina
  • 30 gr drojdie proaspata
  • sare
  • lingura zahar
  • 100 ml ulei
  • 50 gr seminte de susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu aluat de bere si susan:

Eu folosesc faina de tara, nu este atat de pufoasa ca aceea din comert dar sunt foarte multumita de ea si imi ies preparatele tare bune.


Facem intai maiaua: punem laptele la incalzit, apoi frecam intr-un bol drojdia cu zaharul pana la lichefierea acestora, adaugam laptele caldut si o mana de faina si omogenizam. acoperim bolul si lasam la crescut cam 10 minute pana isi dubleaza volumul.


Cernem faina in vasul in care framantam(un lighean de plastic), facem o adancitura la mijloc unde turnam maiaua crescuta, sare si putin cate putin berea, amestecand in acelasi timp si din faina de pe margini.


Amestecam bine cu o paleta de lemn, apoi rasturnam aluatul pe masa de lucru si incepem sa framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini


Picuram ulei pe masa si trecem aluatul prin el, astfel nu se mai lipeste.


Punem aluatul inapoi in ligheanul de plastic, acoperim si lasam la crescut cam 20 de minute dupa care impartim aluatul in doua parti egale si il mai trecem prin putin ulei, presaram semintele de susan si punem in tavi.


Eu am format bilute si le-am trecut prin ulei pe toate partile, apoi am presarat seminte pe un platou si am trecut bilutele prin seminte. le-am asezat in tava, am acoperit si am lasat la crescut. Am pus o biluta si intr-o forma de tarta pe care am achizitionat-o din camara si care imi place mie mult.


N-am mai lasat la crescut decat 15 minute dupa care am copt la 18o grade pentru 40 de minute.


Foarte pufoase au iesit painicile cu bere!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu aluat de bere si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

Geanina87 1

22.05.2013, 15:50

Ce frumos arata

Dana_Retetegg 1

10.11.2013, 20:52

RuxyRux 1

10.11.2013, 20:56

O painica minunata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine cu faina alba si tarate de grau