Focaccia cu ceapa si masline verzi

de mirela0911 in Mancaruri de post, 26 Mar 2015 | 3278 vizualizari

 

Se prepara rapid si tot asa se si mananca!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 50 ml ulei de masline
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 lg faina
  • apa cat cuprinde

Pt.topping:

  • o ceapa rosie medie
  • 100 g masline verzi
  • 2-3 lg ulei de masline
  • 4-5 lg ketchup homemade
  • busuioc uscat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu ceapa si masline verzi:

Se pregateste o maia din 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul si faina, iar la final se dizolva drojdia. Se lasa la dospit. Intr-un bol se cerne faina, se pune sarea si uleiul de masline. Se toarna maiaua si se amesteca, punand putin cate putin apa calduta atat cat cere aluatul. Se rastoarna totul pe masa de lucru si se framanta un aluat moale si nelipicios.


Se ia tava cuptorului si se unge cu ulei. Se aseaza pe mijloc aluatul si se lasa sa dospeasca pt cel putin o jumatate de ora. (Eu am bagat tava in cuptorul stins).


Intre timp se pregateste toppingul: se curata ceapa si se taie solzisori. Maslinele se taie felii (aici am avut un pic de lucru pt ca ale mele au fost cu samburi). Intr-o farfurie se pune uleiul, ketchup-ul, ceapa si maslinele si se amesteca.


Se scoate tava, se intinde aluatul pe toata suprafata si facem gauri cu degetul din loc in loc. Mai lasam 15 minute sa creasca aluatul. Se unge cu toppingul si se presara deasupra busuioc uscat. Se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru cca 30 de minute sau pana este frumos rumenita.


Calda sau rece e la fel de buna.


Pofta buna sa aveti!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de topping preferati.

2

Cand se intinde aluatul se apasa, nu se trage de el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu ceapa si masline verzi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

27.03.2015, 20:57

Bunatate de bunatate!!!!

tarasmariana 1

28.03.2015, 08:26

marcela1979 1

21.04.2016, 19:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu masline, cascaval si parmezan