Focaccia cu legume

de ReteteAlina in Pizza, 24 Apr 2020 | 1091 vizualizari

 

Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 grame de faina
  • 160 grame de amidon de cartofi
  • 80 grame de ulei de masline
  • 400 grame de apa calduta
  • 1 plic de drojdie uscata (7g) sau 21g drojdie proaspata
  • 2 lingurite de zahar
  • 15 grame de sare sau dupa gust
  • Legume:
  • 1 ceapa mica
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei rosu mic
  • Porumb
  • Ulei
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu legume:

Aluatul: intr-un bol se amesteca faina si amidonul de cartofi. In apa calduta se dizolva drojdia impreuna cu cele 2 lingurite de zahar. Facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam uleiul si apa calduta in care am dizolvat drojdia, amestecam totul foarte bine cu o lingura, apoi se adauga sarea si amestecam inca putin, pana obtinem un amestec omogen. Aluatul de focaccia se lasa in bol, se acopera bolul cu folie de plastic, se pune un prosop peste si se lasa la crescut aproximativ pentru 2 ore.
Dupa cele 2 ore, aluatul se pune in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Se lasa in tava la crescut inca 40 de minute. Dupa cele 40 de minute se unge cu ulei de masline.
Intre timp pregatim legumele.
Toate legumele se taie in cuburi mici, se condimenteaza dupa gust si se calesc timp de 10 minute, apoi se lasa la racit si se adauga porumbul din conserva pe care l-am scurs foarte bine. Se poate pune si 2-3 conserve de ton, scurs foarte bine de ulei.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 200C pentru 30 de minute, sau depinde de fiecare cuptor.


"Focaccia mea nu a crescut foarte mult pentru ca am pus prea multe legume deasupra. Daca doriti ca focaccia sa creasca se pun mai putine legume, sau legumele taiate felii foarte subtiri.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Adi 1

26.04.2020, 12:39

Buna!

dantes 1

27.04.2020, 09:51

Buna!

ReteteAlina 1

27.04.2020, 14:36

Va multumesc 🤗

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Sfintilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

3556 puncte

Constelatialeu

2279 puncte

Catalina L

2251 puncte

oanapl

1522 puncte

 Merisor

1400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu rosii cherry si rozmarin