Pizza de post

de AlexTeacher in Pizza, 16 Mar 2015 | 10068 vizualizari

 

Iata ca ne aflam in ceea ce consider eu cea mai frumoasa perioada a anului. Daca ar fi sa aleg intre Paste si Craciun pot sa spun ca inclin subiectiv pentru prima varianta. Pentru simplul fapt ca de cele mai multe ori de Craciun, mai toti sunt plecati sau isi planifica cine stie ce excursii. Asa ca Pastele a ramas acel moment de familie. Acel moment in care ne adunam cu totii la masa, povestim si mancam preparate pentru care ne pregatim intai psihic cu cateva zile inainte si care ne iau aproape o zi intreaga sa le si gatim. Pastele pentru mine reprezinta singurul moment din an cand toata familia este la un loc. Sunt mai mereu plecat si mai mereu am treaba si din punctul asta de vedere i-am cam neglijat pe apropiati ce-i drept. Va impartasesc mai jos o reteta de pizza de post. Stiu ca multi tineti, va incurajez si promit ca pana la sfarsitul Postului sa nu postez nimic de dulce.

 

INGREDIENTE

  • Pentru Aluat (3 buc)
  • 575 g faina + 50 g extra faina pentru framantat
  • 5 gr drojdie proaspata 
  • 310 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar 
  • 1 lingurita sare 
  • 50 ml ulei de masline extravirgin 
  • Pentru topping:
  • 100 gr tofu afumat
  • 100 gr cascaval "Tofu"
  • 8-10 buc rosii uscate 
  • 50 g masline negre 
  • 50 g masline verzi 
  • 9 linguri pesto cu rosii si busuioc 
  • piper negru – dupa gust
  • 9-10 frunze oregano proaspat 
  • 3 buc ciuperci 
  • 3 lingurite ulei de masline 
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de post:

Dizolvati drojdia proaspata in apa calduta si adaugati zaharul, sarea si uleiul extravirgin;


Lasati-le 10 minute pana veti observa mici bule;


Cerneti faina intr-un bol si adaugati apa cu drojdia, zaharul, sarea si uleiul de masline, amestecand pana obtineti un aluat dens;


Lasati-o la dospit acoperita cu un prosop pentru o ora;


Introduceti coca apoi in frigider pentru 24 de ore, acoperita cu folie de plastic;


Tofu lasati-l la scurs intr-o sita, peste noapte;


Radeti cascavalul din tofu si tofu afumat;


Portionati blaturile si intindeti un blat de diametrul sitei de pizza sau a tavii (pe care puneti putina faina in prealabil, ca sa evitam lipirea;


Puneti blatul pe sita;


Peste blat adaugati 2-3 linguri de pesto de rosii cu busuioc;


Adaugati 30 g din cascavalul din tofu si 30 g tofu afumat ras pe deasupra, succedat de 15 g masline verzi si negre, 1 ciuperca taiata felii, 3 rosii uscate taiate felii, 3 frunze de oregano si piper negru;


Repetati acelasi proces de inca doua ori pentru restul blaturilor;


Incingeti cuptorul la 200 de grade si introduceti pizza inauntru pana vedeti ca s-a rumenit pe margini - daca aveti o sita, ea se va patrunde mai bine la baza. De altfel prin aceasta metoda puteti vedea mai bine daca s-a copt in totalitate sau nu. Scoateti-o din cuptor si turnati o lingurita de ulei de masline pe deasupra


Pofta buna !




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de post" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

miki_a 1

17.03.2015, 11:03

O minunatie! Ce ciuperci ai folosit?

AlexTeacher 1

17.03.2015, 12:14

Pied de Mouton. Gasesti la Carrefour Baneasa. Sunt usor amarui. Mie-mi plac foarte mult. Dar poti folosi orice tip de ciuperci.

Lau 1

17.03.2015, 15:59

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aluat de pizza clasic