Pizza mediteraneana

de Oana in Pizza, 20 Aug 2011 | 3729 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat de pizza:
  • 250 ml lapte rece
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingurita de sare
  • 350 g faina
  • un pliculet drojdie uscata
  • Umplutura:
  • telemea sau feta cubulete
  • rosii uscate simple sau in ulei, scurse bine
  • masline kalamata rondele
  • o ceapa mica
  • cascaval ras sau mozzarella rasa
  • oregano uscat
  • Sos de rosii:
  • 1 rosie mare de gradina
  • 1 lingura ketchup
  • sare
  • oregano uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza mediteraneana:

Se amesteca laptele cu uleiul de masline, iar faina se amesteca cu sare si drojdie. Se pun ingredientele uscate intr-un castron si se toarna deasupra laptele. Se amesteca cu o lingura, apoi se framanta usor un aluat, adaugans cate putina faina pana nu se mai lipeste de maini.


Se unge o tava de pizza cu ulei de masline, apoi se intinde aluatul cu mainile si se pune tava la frigider 15 minute sa se odihneasca.


Intre timp se prepara sosul de rosii. Se mixeaza rosia fara cotor impreuna cu ketchup-ul, se adauga sare dupa gust si o lingurita de oregano uscat.


Se unge blatul de pizza cu sosul de rosii, se rade deasupra mozzarella sau cascaval, apoi se aseaza toppingurile: branza cubulete, ceapa taiata solzisori fini, maslinele taiate rondele, rosiile uscate taiate cubulete. Se presara deaspra oregano si se mai rade inca o data mozzarella.


Se pune tava in cuptorul incins, la foc mediu, pana blatul este facut.


Se taie in felii si se serveste cu frunzulite de busuioc proaspat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza mediteraneana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Bunica 1

20.08.2011, 19:58

O felie de pitza nu este de refuzat

La Ancuta 1

20.08.2011, 22:16

imi e pofta de pizzaaaaa

divainbucatarie 1

22.08.2011, 11:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cornuri branzoase