Pizza mediteraneana

de Oana in Pizza, 20 Aug 2011 | 5118 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat de pizza:
  • 250 ml lapte rece
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingurita de sare
  • 350 g faina
  • un pliculet drojdie uscata
  • Umplutura:
  • telemea sau feta cubulete
  • rosii uscate simple sau in ulei, scurse bine
  • masline kalamata rondele
  • o ceapa mica
  • cascaval ras sau mozzarella rasa
  • oregano uscat
  • Sos de rosii:
  • 1 rosie mare de gradina
  • 1 lingura ketchup
  • sare
  • oregano uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza mediteraneana:

Se amesteca laptele cu uleiul de masline, iar faina se amesteca cu sare si drojdie. Se pun ingredientele uscate intr-un castron si se toarna deasupra laptele. Se amesteca cu o lingura, apoi se framanta usor un aluat, adaugans cate putina faina pana nu se mai lipeste de maini.


Se unge o tava de pizza cu ulei de masline, apoi se intinde aluatul cu mainile si se pune tava la frigider 15 minute sa se odihneasca.


Intre timp se prepara sosul de rosii. Se mixeaza rosia fara cotor impreuna cu ketchup-ul, se adauga sare dupa gust si o lingurita de oregano uscat.


Se unge blatul de pizza cu sosul de rosii, se rade deasupra mozzarella sau cascaval, apoi se aseaza toppingurile: branza cubulete, ceapa taiata solzisori fini, maslinele taiate rondele, rosiile uscate taiate cubulete. Se presara deaspra oregano si se mai rade inca o data mozzarella.


Se pune tava in cuptorul incins, la foc mediu, pana blatul este facut.


Se taie in felii si se serveste cu frunzulite de busuioc proaspat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza mediteraneana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Bunica 1

20.08.2011, 19:58

O felie de pitza nu este de refuzat

La Ancuta 1

20.08.2011, 22:16

imi e pofta de pizzaaaaa

divainbucatarie 1

22.08.2011, 11:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza