Focaccia cu rosii uscate si capere in ulei

de simona72 in Piine, 12 Mar 2014 | 1996 vizualizari

 

Reteta vine din bucataria italiana si este un fel de paine plata, ca un fel de pizza, dar cu un aluat mai gros, cu umplutura usoara de legume innobilate cu ierburi si uleiuri aromatice. Ce poate fi mai simplu si mai delicios????

 

INGREDIENTE

  • cantitatile pt aluat sunt pt o paine si o focaccia:
  • 200 ml kefir sau lapte batut
  • 300 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura plina de zahar
  • 4 linguri ulei de masline
  • 750 gr faina alba
  • 1 cub mic de drojdie proaspata maruntita
  • pt umplutura:
  • 2-3 linguri pline de rosii uscate si capere de la borcan
  • 2 ciupituri de piper
  • 2 linguri ulei aromatizat din borcanul cu rosii uscate
  • 50 gr cascaval pt gratinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu rosii uscate si capere in ulei:

Aluatul a fost facut in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus.


Lasam masina sa-si faca treaba, sa framante aluatul si sa-l dospesca daca nu va grabiti. Daca doriti sa urgentati reteta, scoateti aluatul intr-un castron sau nu, il puneti la loc caldut (eu am pus cuva de la masina de paine pe calorifer), acoperiti cu prosop de bucatarie si lasati la dospit pt 15-20 minute.


Un sfert din aluat (sau mai mult daca este nevoie) il intindeti pe masa de lucru dandu-i o forma rotunda si puneti aluatul intr-o forma rotunda, de tarte am folosit eu, unsa cu putin ulei de masline.


Peste aluat puneti rosii uscate si capere, le impingeti usor cu degetul in aluat, presarti deasupra putin piper si ulei din borcanul de rosii uscate. Lasati aluatul sa mai creasca inca 10-15 minute, dati tava la cuptorul incins la 170-180 grade pt 20 minute, pana devine rumena.


Scoateti tava, presarati cascavalul si mai dati la cuptorul incins pt inca 2 minute, doar sa se topeasca cascavalul.


Noi am servit focaccia calda, la cina, cu o cana de ceai. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

pentru un plus de aroma folositi plante aromatice gen rozmarin, busuioc...

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu rosii uscate si capere in ulei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

_Alina_ 1

13.03.2014, 09:32

Satisfyyourcravings 1

13.03.2014, 12:44

Arome mediteraneene...o nebunie!

Bya Ralu 1

31.03.2014, 06:09

buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

RETETA RECOMANDATA
Rosii uscate, in ulei de masline