Foi cu miere

de Rocsi in Prajituri, 4 Oct 2014 | 4043 vizualizari

 

Ador prajiturile cu foi, as manca non-stop din aceste delicii, dar zau daca imi place sa fac foile. Mi se pare ca iti trebuie forta in maini sa intinzi foile, iar mie asta imi lipseste, si din aceasta cauza fac rar, dar rar de tot astfel de prajituri. Poftesc la ele dar prefer sa zic pas...Insa m-a incumetat acum, dar prea curand nu mai prestez asa ceva :)))...Prea buna, prea grozava, prea se topeste in gura :x

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 50 gr untura
  • 5 linguri miere
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • 3 linguri lapte
  • 7 gr praf de copt
  • un praf de sare
  • 450-500 gr faina
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Pentru crema:
  • 450 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 2 galbenusuri
  • 1 pastaie de vanilie
  • 150 gr unt 85% grasime
  • 1 borcan mic de gem acrisor (eu am folosit de prune)
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere:

Foile: (pentru o tava de 24/37 cm)


Intr-un bol punem ouale, zaharul, mierea, zaharul cu pastai de vanilie si untura.


Toate acestea le batem cu un tel pe baie de aburi.


Adaugam laptele, apoi dam bolul deoparte si il lasam sa se racoreasca putin compozitia.


Presaram praful de copt, sarea, apoi faina treptat, pana obtinem un aluat omogen si usor de lucrat.


Nu il framantati prea mult pentru ca o sa devina prea elastic, este suficient 3-4 minute.


Impartim aluatul in patru parti egale.


Luam prima foaie, o intindem direct pe dosul tavii, o intepam cu furculita si o coacem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 5-6 minute. La fel procedam si cu celelalte. Le lasam sa se raceasca.


Crema:


Mixam galbenusurile cu zaharul, amidonul, 5-6 linguri de lapte si semintele de la pastaia de vanilie.


Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie, cand da in clocot, scoatem pastaia, incorporam amestecul de galbenusuri, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa, ca o budinca.


Tragem crema de pe foc, o acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.


Peste crema rece, punem untul, de la temperatura camerei, taiat bucatele. Mixam pana obtinem o crema fina.


Asezam prima foaie intr-o tava, punem jumatate din crema si o nivelam.


Venim iar cu foaie, gemul (cautati sa folositi unul mai putin curgator, al meu era cam moale), foaie, restul de crema si ultima foaie.


Presam putin cu mana si dam prajitura la rece. O pudram cu zahar si servim.


Sa aveti pofta!


Sursa de inspiratie foi

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Rocsi 1

05.10.2014, 20:57

Getix multumesc

Rocsi 1

05.10.2014, 20:57

Claudia multumesc.

Rocsi 1

05.10.2014, 20:57

Multumesc Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura "Furtuna in desert"