Foi cu nuca caramelizate

de nadina73 in Dulciuri, 23 Aug 2010 | 18215 vizualizari

 

o reteta foarte rapida si foarte buna,fara cuptor

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de napolitane
  • 15 linguri zahar care se caramelizeaza pe foc
  • 370 unt
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 600 nuca macinata
  • 5 vanilii
  • Decor :4 linguri gem caise si ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu nuca caramelizate:

Se caramelizeaza cele 15 linguri de zahar la foc mic

Se pune untul  peste zaharul caramelizat pana se topeste

Cele 6 oua intregi se bat bine spuma cu 300 g zahar

Nuca se macina sau se toaca marunt(se poate  praji da o aroma grozava)

Cand untul e topit in caramel  se pune nuca macinata si se amesteca  bine dupa care se pun ouale batute cu zaharul ,vaniliile si se amesteca bine pe foc aproximativ 5-7minute pana se leaga foarte bine,depinde de foc

Se lasa la racit dupa care se umplu foile cu crema rezultata.

Se pune o foaie un rand de crema si iar foaie si crema ...............eu am pus 6 foi si 5 de crema

Deasupra am pus putin gem si ciocolata,se poate pune din compozitia de crema sau nuca de cocos..............

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu nuca caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

onuta 1

29.08.2010, 23:24

ce de bunatati pe aici.

nadina73 1

30.08.2010, 00:53

buni sigur iti place ca e cu nuca

nadina73 1

30.08.2010, 00:53

pofteste onuta cu incredere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine si urda