Foi cu nuca caramelizate

de nadina73 in Dulciuri, 23 Aug 2010 | 13653 vizualizari

 

o reteta foarte rapida si foarte buna,fara cuptor

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de napolitane
  • 15 linguri zahar care se caramelizeaza pe foc
  • 370 unt
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 600 nuca macinata
  • 5 vanilii
  • Decor :4 linguri gem caise si ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu nuca caramelizate:

Se caramelizeaza cele 15 linguri de zahar la foc mic


Se pune untul peste zaharul caramelizat pana se topeste


Cele 6 oua intregi se bat bine spuma cu 300 g zahar


Nuca se macina sau se toaca marunt(se poate praji da o aroma grozava)


Cand untul e topit in caramel se pune nuca macinata si se amesteca bine dupa care se pun ouale batute cu zaharul ,vaniliile si se amesteca bine pe foc aproximativ 5-7minute pana se leaga foarte bine,depinde de foc


Se lasa la racit dupa care se umplu foile cu crema rezultata.


Se pune o foaie un rand de crema si iar foaie si crema ...............eu am pus 6 foi si 5 de crema


Deasupra am pus putin gem si ciocolata,se poate pune din compozitia de crema sau nuca de cocos..............


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu nuca caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

onuta 1

29.08.2010, 23:24

ce de bunatati pe aici.

nadina73 1

30.08.2010, 00:53

buni sigur iti place ca e cu nuca

nadina73 1

30.08.2010, 00:53

pofteste onuta cu incredere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de indragostiti