Foi de napolitane cu crema de rahat

de MotanLaOale in Prajituri, 11 Feb 2015 | 16480 vizualizari

 

De la Panacris luata si de Motan executata! Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi napolitane
  • 1 pachet Rama mit Butter
  • 500g rahat diverse culori
  • 5 linguri nuca cocos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400g dulceata de visine
  • crema de ciocolata pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitane cu crema de rahat:

Rahatul se taie bucati mici si se pune la topit intr-un vas, la foc mic cu 250ml apa, amestecand intruna.


Cand se obtine o pasta omogena se adauga rama, nuca de cocos, zaharul vanilat si se amesteca pana se omogenizea.


Dulceata de visine am bagat mixerul vertical in ea ca sa devina gem omogen. (daca folositi gem nu mai este nevoie)


Se tapeteaza o tava (de dimensiunea foii de napolitana) cu folie transparenta.


Se pune prima foaie de napolitana in tava.


Se unge cu crema de rahat, 5-6 linguri intinse uniform.


Se pune a doua foaie de napolitana care se unge si ea cu crema de rahat.


Se pune a treia foaie si se unge cu dulceata de visine.


Se pune a patra foaie, se unge cu crema de rahat si se pune si ultima foaie.


Prajitura se acopera cu folie alimentara, se pune deasupra un tocator cat mai aproape de dimensiunea tavii si deasupra o greutate.


Se lasa pana a doua zi la rece sub greutate.


A doua zi se pune glazura deasupra si se portioneaza.


Se taie cu un cutit subtire si foarte ascutit. (nu este prea usor)


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice gem va place.

2

Este buna si neglazurata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitane cu crema de rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

MotanLaOale 1

20.02.2015, 15:59

Carmen_g 1

10.03.2015, 14:29

Ce bine arata prajiturica!

MotanLaOale 1

10.03.2015, 14:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!