Foi de napolitane cu crema de rahat

de MotanLaOale in Prajituri, 11 Feb 2015 | 30614 vizualizari

 

De la Panacris luata si de Motan executata! Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi napolitane
  • 1 pachet Rama mit Butter
  • 500g rahat diverse culori
  • 5 linguri nuca cocos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400g dulceata de visine
  • crema de ciocolata pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitane cu crema de rahat:

Rahatul se taie bucati mici si se pune la topit intr-un vas, la foc mic cu 250ml apa, amestecand intruna.

Cand se obtine o pasta omogena se adauga rama, nuca de cocos, zaharul vanilat si se amesteca pana se omogenizea.

Dulceata de visine am bagat mixerul vertical in ea ca sa devina gem omogen. (daca folositi gem nu mai este nevoie)

Se tapeteaza o tava (de dimensiunea foii de napolitana) cu folie transparenta.

Se pune prima foaie de napolitana in tava.

Se unge cu crema de rahat, 5-6 linguri intinse uniform.

Se pune a doua foaie de napolitana care se unge si ea cu crema de rahat.

Se pune a treia foaie  si se unge cu dulceata de visine.

Se pune a patra foaie, se unge cu crema de  rahat si se pune si ultima foaie.

Prajitura se acopera cu folie alimentara, se pune deasupra un tocator cat mai aproape de dimensiunea tavii si deasupra o greutate.

Se lasa pana a doua zi la rece sub greutate.

A doua zi se pune glazura deasupra si se portioneaza.

Se taie cu un cutit subtire si foarte ascutit. (nu este prea usor)

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice gem va place.

2

Este buna si neglazurata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitane cu crema de rahat" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de cocos