Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

de Ina in Prajituri, 8 Ian 2011 | 14434 vizualizari

 

Buuneeeee!!!!!

 

INGREDIENTE

Aluat de eclere:
  • 125 g faina
  •  100 ml ulei
  •  250 ml apa
  •  3 oua
  •  un praf de sare
    Crema:     
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • un pachet  margarina
  • cateva picaturi esenta de vanilie
    Decor:      
  • Ciocolata menaj 
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata:

Eclere: Amestecam apa cu uleiul si praful de sare si punem pe foc pana dau in clocot. Se adauga faina toata deodata si se amesteca energic pana se omogeniseaza bine si capata consistenta unei mamaligutze tari. Dam deoparte, iar cand este complet rece se adauga ouale pe rand (nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat bine primul ) , obtinand un aluat lipicios.
Cu o punga de ornat ( cine are, ca eu nu mai am :))) ) se toarna bastonase de aluat in tava, lasand intre ele o distanta de cca. 2 centimetri.
Se dau la cuptor aprox 25-30 min, pana se rumenesc bine deasupra.
Crema: 2 plicuri de budinca de vanilie preparate cu 0,8 litri de lapte ( nu 1 litru, cum scrie pe plic ) si 8 linguri cu zahar. Lasam sa se raceacsa, iar cand e putin calduta adaugam un pachet cu margarina si mixam bine, pentru omogenizare.
Asamblare: Taiem pe lung fiecare gogoshica de ecler si umplem cu crema de vanilie.
Glazurare: Topim 3-4 tablete de ciocolata menaj, luam ciocolata topita cu o lingurita si trecem repede peste eclere, lasand sa curga ciocolata in fir subtire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (155)

DIANA B 1

12.01.2011, 11:23

@Diaconta , morosanca , nu gluma

meosiris 1

12.01.2011, 23:12

Ce bine arata! Ti-au iesit super! felicitari! Chiar ar trebui sa fac si eu o tura de eclere .

Ina 1

13.01.2011, 13:12

Multumesc, Meosiris. Chiar e o reteta usoara, desi nu pare.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura ''Seara tarziu''