Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

de Ina in Prajituri, 8 Ian 2011 | 15706 vizualizari

 

Buuneeeee!!!!!

 

INGREDIENTE

Aluat de eclere:
  • 125 g faina
  •  100 ml ulei
  •  250 ml apa
  •  3 oua
  •  un praf de sare
    Crema:     
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • un pachet  margarina
  • cateva picaturi esenta de vanilie
    Decor:      
  • Ciocolata menaj 
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata:

Eclere: Amestecam apa cu uleiul si praful de sare si punem pe foc pana dau in clocot. Se adauga faina toata deodata si se amesteca energic pana se omogeniseaza bine si capata consistenta unei mamaligutze tari. Dam deoparte, iar cand este complet rece se adauga ouale pe rand (nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat bine primul ) , obtinand un aluat lipicios.
Cu o punga de ornat ( cine are, ca eu nu mai am :))) ) se toarna bastonase de aluat in tava, lasand intre ele o distanta de cca. 2 centimetri.
Se dau la cuptor aprox 25-30 min, pana se rumenesc bine deasupra.
Crema: 2 plicuri de budinca de vanilie preparate cu 0,8 litri de lapte ( nu 1 litru, cum scrie pe plic ) si 8 linguri cu zahar. Lasam sa se raceacsa, iar cand e putin calduta adaugam un pachet cu margarina si mixam bine, pentru omogenizare.
Asamblare: Taiem pe lung fiecare gogoshica de ecler si umplem cu crema de vanilie.
Glazurare: Topim 3-4 tablete de ciocolata menaj, luam ciocolata topita cu o lingurita si trecem repede peste eclere, lasand sa curga ciocolata in fir subtire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (155)

DIANA B 1

12.01.2011, 11:23

@Diaconta , morosanca , nu gluma

meosiris 1

12.01.2011, 23:12

Ce bine arata! Ti-au iesit super! felicitari! Chiar ar trebui sa fac si eu o tura de eclere .

Ina 1

13.01.2011, 13:12

Multumesc, Meosiris. Chiar e o reteta usoara, desi nu pare.....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta