Foietaj cu măr şi sos caramel

de diaconta in Dulciuri, 11 Feb 2012 | 3606 vizualizari

 

INGREDIENTE

  Pentru aluat foietaj:

  • 450 gr faina de tip 000
  • 2 galbenusuri
  • 125 gr iaurt gras,iaurt grecesc cu 10% grasime am folosit eu
  • 0 lingurita de sare
  • 100 ml apa minerala carbogazoasa
  • 2 linguri otet

Pentru uns si impachetat:

  • 200 gr unt
  • 40 gr faina

Ulei pentru intins Pentru sosul caramel:

  • 50 gr unt
  • 3 linguri zahar brun
  • O lingura lapte condensat indulcit
  • 3 mere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu măr şi sos caramel:

Incepem cu prepararea aluatului foietaj.



Cernem faina,adaugam sarea,galbenusurile,apa minerala si otetul.Framantam un aluat elastic care nu se mai lipeste de mana.Daca e nevoie mai adaugam faina sau apa.



Impartim aluatul in doua.Am intins doua foi din aceasta compozitie.



Untul il amestecam cu faina,ca sa aiba aderenta mai buna la coca.Impartim amestecul de unt in patru parti.

Luam o parte de aluat si intindem o foaie patrata.Ungem cu o parte din unt pe toata suprafata foii.Apoi facem cate doua crestaturi pe fiecare latura a patratului,fara a le desprinde de tot.Pliem inspre mijloc patratele din colturi. De fiecare data acoperim patratul din coltul sau latura opusa.Veti intelege mai bine din imagini.Dupa ce am pliat si patratele de pe mijlocul laturilor patratului,asezam pachetelul pe o planseta,cu laturile pe care s-au facut plierile in jos.



La fel procedam cu cea de-a doua parte de aluat.



Se pune o folie si se lasa 15 minute la frigider.

Dupa acest timp,scoatem pachetelele,le intorcem cu partea pe care s-au facut plierile in sus,ungem cu o pensula cu ulei planseta si intindem iar un patrat.Ungem din nou cu unt,taiem la fel si reluam impaturitul,la fel ca prima data.Se da din nou la frigider ,de data aceasta pentru 30 de minute.



Pana cand sta aluatul la frigider,pregatim sosul caremel.



Topim untul intr-o craticioara,adaugam zaharul brun si lasam sa se caramelizeze.Apoi adaugam laptele condensat indulcit si merele curatate si taiate cubulete.Mai lasam putin sa se inmoaie merele,luam cratita de pe foc si lasam sa se raceasca.

Dupa cele 30 de minute,scoatem aluatul din frigider si intindem in forma dorita.Eu am facut foi pentru un tort si cateva foietaje cu mar si caramel.

Taiem fasii dreptunghiulare.Pe jumatate facem cateva crestaturi,iar pe celalta jumatate punem merele.Acoperim cu partea crestata si lipim marginile.Punem la cuptor aproximativ 30 de minute,pana se rumenesc frumos.

Am facut si un ceiut rosu si fierbinte langa ele.

Mmmmmmm bune au mai fost.Daca nu ma credeti,incercati si voi.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu măr şi sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (69)

diaconta 1

24.03.2013, 18:04

Georgeta ))) ti-am cam dat de lucru

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 22:24

arata super ... si sunt foarte gustoase ...imi place caramelul

diaconta 1

05.11.2013, 09:13

Krysty,combinatia de mar si caramel este intotdeauna minunata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de capsuni si mascarpone