Foietaj cu mere si piersici

de Angelina_Elena in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 5656 vizualizari

 

Aveam cateva mere uitate intr-un cos, un compot de piersici si 2 bucati de foietaj in frigider care mai aveau putin si expirau, si cum e post, am zis sa fac ceva bun si rapid!

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati foietaj
  • 4 mere mari
  • 6 bucati piersici din compot
  • 4 linguri zahar
  • jumatate lingurita condimente pentru placinta cu mere Kotanyi
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu mere si piersici:

Cele 2 foi se lasa la dezghetat peste noapte in frigider.


Curatam merele si le taiem cubulete.


Piersicile le lasam la scurs. Pastrand doua bucatii pentru a le taia feliute, iar restul le taiem cubulete.


Intr-o tigaie punem uleiul, fructele, zaharul si condimentul Kotayani.


Lasam sa se caramelizeze la foc mic.


Dupa ce s-au caramelizat le lasam la racit.


Aluatul se intinde putin cu sucitorul si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Punem apoi fructele caramelizate, feliutele de piersica apoi acoperim cu ce-a de-a doua foaie pe care am crestat-o din loc in loc cu un cutit.


Dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra.


Nu am uns aluatul inainte de a-l baga la cuptor pentru ca a fost un desert de post.


Dupa ce scoatem foietajul din cuptor il ungem cu putina apa cu miere.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Putem sa folosim alte fructe, fie proaspete, fie din compot.

2

Cand scoatem foietajul din cuptor il ungem cu putina apa amestecata cu miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu mere si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Tuxedo 1

06.04.2013, 16:57

eu nu mai caramelizez fructele, le pun asa crude in aluat si se fac bine !

Angelina_Elena 1

06.04.2013, 20:21

Va multumesc dragi bucatarasi!

diaconta 1

07.04.2013, 20:36

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Triunghiuri cu mere si scortisoara