Foietaj cu umplutura din piept de pui, spanac si ciuperci

de katty in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2017 | 6528 vizualizari

 

 Ma gandesc de 10 minute cum sa numesc preparatul, dar pentru ca azi nu prea pot sa gandesc, nu mi-a venit nicio idee, asa ca am lasat-o asa.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr foietaj de la frigider
  • 300 gr piept de pui
  • 150 gr spanac congelat
  • 60 gr cascaval ras
  • 1 borcan ciuperci
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper negru mainat
  • rozmarin
  • 1 ou ptr uns (batut cu 1 lingura lapte)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu umplutura din piept de pui, spanac si ciuperci:

Spalam pieptul de pui si il taiem cubulete. Il punem in uleiul incins intr-o tigaie si  amestecam usor pana incepe sa se rumeneasca. Punem spanacul usor dezghetat si amestecam usor pana scade zeama. Adaugam sare, piper si rozmarin, amestecam si dam jos. Lasam compozitia sa se raceasca, apoi adaugam ciupercile scurse si clatite bine si cascavalul. Amestecam bine. Intindem foietajul pe un blat de lemn. Intindem compozitia pe treimea din mijloc a aluatului, in lungime, iar marginile aluatului le  crestam usor oblic cu un cutit ascutit. Aducem  cate o bucata din margine spre partea cealalta, alternand partea stanga cu cea dreapta. Asezam foietajul pe hartie de copt intr-o tava. Ungem aluatul cu oul batut si il dam la cuptor la  200 grade C, pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu umplutura din piept de pui, spanac si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bascute cu ciuperci