Foret Noire

de Ligia Bxl in Torturi, 28 Mar 2014 | 12237 vizualizari

 

Vreau sa multumesc si eu cumva bucataras-ului ptr premiul frumos la concursul Reteta anului 2013,asa ca ii dedic acest tort dar si juriului, si tuturor bucatarasilor care m-ati apreciat si ma apreciati :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 gr faina
  • 75 ml lapte
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 40 gr cacao
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru ornat:
  • 1 borcan compot de cirese
  • 1 litru frisca(+100 gr zahar farin daca nu e indulcita)
  • 3-4 pliculete intaritor frisca
  • ciocolata rasa ptr ornat+cirese
  • praf de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foret Noire:

Am inceput cu blatul:

Am incins cuptorul inainte la 180°c.

Am separat albusurile de galbenusuri.

Am batut galbenusurile cu zaharul+zaharul vanilat apoi am adaugat laptele,apoi cacaoa.

Peste acestea am pus faina cernuta cu praful de copt si scortisoara.

Am batut albusurile spuma cu putina sare,apoi acestea le-am adaugat peste compozitia obtinuta mai sus si le-am amestecat usor ptr a nu se lasa albusurile.

Am turnat aceasta compozitie intr-o tava rotunda mai mare unsa si tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor ptr coacere,se face testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a racit am taiat blatul in 2 (deci am format 3 parti) le-am insiropat cu zeama de la compot,am pus ciresele  si intre ele am pus din frisca batuta cu zaharul si praful de vanilie.

Pe deasupra am ornat cu frisca,am presarat ciocolata rasa si am pus cateva cirese din compot.

Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foret Noire" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!