Fougasse

de divainbucatarie in Piine, 9 Mai 2011 | 1646 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 3 g sare de mare
  • 200 ml apa
  • 35 ml ulei de masline
  • 7 g drojdie uscata
  • 40 g masline
  • Pentru uns:
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 frunza busuioc
  • 1/4 lingurita cimbru
  • sare de mare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fougasse:

Punem drojdia intr-un pahar si o acoperim cu 2 degete de apa calduta. O lasam cateva minute sa se dizolve. Intre timp amestecam faina cu 3 g sare, restul de apa si ulei de masline.


Adaugam acestui amestec drojdia si framantam putin aluatul, pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu un prosop, apoi il lasam intr-un loc caldut sa creasca. Intr-o ora isi dubleza volumul. Adaugam maslinele tocate, framantam iar si, il lasam inca 20 de minute sa se odihneasca.


Impartim aluatul in doua parti egale. Punem una din bucati pe hartia de copt din tava si o intindem cu mana pana obtinem o forma care ar duce cu gandul la un triunghi. O crestam pe centru si apoi pe parti cate 3 crestaturi mai mici. Departam putin cu mana crestaturile, astfel incat se desprinda aluatul si sa nu se lipeasca la loc cand incepe sa creasca in cuptor. Inainte sa o bagam in cuptor o ungem cu uleiul in care am pus ierburile tocate fin. Presaram sare de mare si dam la cuptor.


Coacem painea la 200°C timp de 20-25 de minute, pana devine aurie. Cand o scoatem din cuptor o ungem iar cu ulei de masline, in strat subtire.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fougasse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

divainbucatarie 1

11.05.2011, 08:09

Multumesc Eduard!

mamaieelena 1

17.05.2011, 06:59

bun

divainbucatarie 1

17.05.2011, 08:37

Multumesc mamaieelena!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa bio