Painica super pufoasa

de gugugh in Piine, 28 Oct 2010 | 5655 vizualizari

 

de cand am masina de paine nu am mai cumparat de la magazin ci o fac numai in casa asa ca incerc mereu retete noi. aceasta reteta o fac cel putin o data pe saptamana.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte,
  • 500-600 gr faina,
  • 2 linguritze sare,
  • 1 si 1/2 linguri zahar,
  • 50 gr unt topit,
  • 1 cub drojdie proaspata,
  • 1-2 oua
  • pt uns: galbenus ou
  • lapte
  • 1 linguritza miere
  • seminte la alegere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painica super pufoasa:

 Pentru framantare manuala: intr.un lighean se amesteca toate ingredientele uscate. drojdia se dizolva in putin lapte caldutz.
se face o gropitza in ingredientele uscate in care se toarna laptele caldutz, untul topit si ouale.
se framanta la inceput in lighean , se adauga si drojdia dupa care se continua framantarea pe masa de lucru cu podul palmei. se framanta cel putin 15 minute.

se lasa la crescut in loc cald 1-2 ore.
se portioneaza apoi si se da forma dorita si se lasa din nou la crescut in tava 30-40 minute.
se unge cu galbenus de ou si se presara cu seminte dupa preferinta.
se coace in cuptorul preincalzit 30-40 min, este gata cand trece testul scobitorii.

TIPS-URI

1

eu o framant la masina de paine as ca tb sa o verific in timpul framantarii pt ca mai tb adaugata niste faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Painica super pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

nadina73 1

28.10.2010, 23:02

nadina73 1

28.10.2010, 23:03

mai ca as rupe un colt acuma de la tine la cat de rumena e

gugugh 1

30.10.2010, 21:51

e super buna si pufoasa , merita incercata va garantez ca e nevoie doar o data sa o probati ca apoi sigur mai repeptati reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita elvetiana