Friand cu ananas

de katty in Dulciuri, 8 Ian 2017 | 983 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
 
Friandul este o prajiturica mica, asemanatoare briosei, dar cu o consistenta diferita, usor crocanta. Este foarte populara in Australia si Noua Zeelanda.

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 140 gr unt 82% grasime+ ptr uns formele
  • 150 gr faina de migdale
  • 50 gr faina alba
  • 175 gr zahar pudra+ptr decor
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 4 albusuri mari
  • ananas cuburi din compot bine scurs

Crumble:

  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cardamom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friand cu ananas:

Pentru crumble, amestecam cu varful degetelor toate ingredientele, pana capata aspectul unui pesmet.

Topim untul si il punem deoparte. Amestecam ingredientele uscate intr-un vas.

Mixam albusurile cu un praf de sare si le amestecam cu ingredientele solide, usor, cu o spatula.

Adaugam ananasul si untul topit la temperatura camerei si omogenizam usor.

Ungem 12 forme de briose cu unt si asezam amestecul. Presaram deasupra crumble-ul si dam formele la cuptor pentru 25-30 de minute, sau pana devin usor aurii.

Scoatem prajiturile din cuptor si le lasam sa se raceasca. Le pudram cu zahar pudra, dupa ce s-au racit.

 

TIPS-URI

1

puteti inlocui ananasul cu mere sau alte fructe bine scurse

Daca ti-a placut reteta noastra "Friand cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

kytz 1

09.01.2017, 19:29

Rocsi 1

09.01.2017, 20:53

miki_a 1

10.01.2017, 21:32

Ce minunatii si ce textură tentantă!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Conopidă împănată cu cașcaval, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 21:07

Briose cu banane

ieri la 14:00

Ciorba de perisoare a la grec

ieri la 13:03

Salata Curcubeu

de RODIMUR 5

ieri la 00:52

RETETA RECOMANDATA
Ananas si mere prajite