Fried brinjal-Vinete calite (reteta sri lankeza)

de Mihaela11_jo in Mancaruri de legume, 13 Sep 2012 | 1661 vizualizari

 

Frunzele de curry sunt niste frunze aromatice ale copacului Murraya koeniggi folosite in multe mancaruri in India si Sri Lanka. Se prajesc impreuna cu ceapa la inceputul prepararii mancarii si ii dau o aroma speciala si putin dulceaga. Se pot folosi atat frunzele verzi,cat si cele uscate; dar aroma este mai puternica de la frunzele verzi.

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete mici
  • 1 ceapa mica taiata pestisori
  • cateva frunze de curry( eu am avut uscate)
  • 1 lingurita boia iute(chilly)
  • 1/2 lingurita curcuma
  • sare dupa gust
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fried brinjal-Vinete calite (reteta sri lankeza):

Vinetele se spala , se taie in rondele subtiri si se usuca folosind un prosop de bucatarie.


Se adauga putina apa la boia,sare si curcuma, numai cat sa se obtina o pasta groasa, cu care se ung vinetele .


Se calesc vinetele in mult ulei intr-o tigaie wok pe ambele parti si se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.


In acelasi ulei se caramelizeaza ceapa cu frunzele de curry pana ia o culoare aurie.


Se adauga vinetelor calite si se amesteca.


Se serveste cu orez sau cu paine Indiana”chappati”.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fried brinjal-Vinete calite (reteta sri lankeza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Laly 1

13.09.2012, 21:33

Super

ANNA_46 1

13.09.2012, 23:00

Super buna reteta , trebuie s o iau la favorite

Mihaela11_jo 1

13.09.2012, 23:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sote de morcovi cu piept de pui la temperatura joasa