Fried brinjal-Vinete calite (reteta sri lankeza)

de Mihaela11_jo in Mancaruri de legume, 13 Sep 2012 | 1472 vizualizari

 

Frunzele de curry sunt niste frunze aromatice ale copacului Murraya koeniggi folosite in multe mancaruri in India si Sri Lanka. Se prajesc impreuna cu ceapa la inceputul prepararii mancarii si ii dau o aroma speciala si putin dulceaga. Se pot folosi atat frunzele verzi,cat si cele uscate; dar aroma este mai puternica de la frunzele verzi.

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete mici
  • 1 ceapa mica taiata pestisori
  • cateva frunze de curry( eu am avut uscate)
  • 1 lingurita boia iute(chilly)
  • 1/2 lingurita curcuma
  • sare dupa gust
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fried brinjal-Vinete calite (reteta sri lankeza):

Vinetele se spala , se taie in rondele subtiri si se usuca folosind un prosop de bucatarie.

Se adauga putina apa la boia,sare  si curcuma, numai cat sa se obtina o pasta groasa, cu care se ung vinetele .

Se calesc vinetele in mult ulei intr-o tigaie wok pe ambele parti si se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.

In acelasi ulei se caramelizeaza  ceapa cu frunzele de curry pana ia o culoare aurie.

Se adauga vinetelor calite si se amesteca.

Se serveste cu orez sau cu paine Indiana”chappati”.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fried brinjal-Vinete calite (reteta sri lankeza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Laly 1

13.09.2012, 21:33

Super

ANNA_46 1

13.09.2012, 23:00

Super buna reteta , trebuie s o iau la favorite

Mihaela11_jo 1

13.09.2012, 23:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L