Friganele dulci sau sarate

de Retete cu Margareta Cismasiu in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2015 | 2629 vizualizari

 

Cele dulci sunt desertul copilariei,iar cele sarate sunt gustarea rapida de peste zi sau cina preparate de mama in zilele cand era prinsa de treburi.Sunt foarte gustoase si satioase.Se servesc ca atare sau cu diferite garnituri sau sosuri.

 

INGREDIENTE

  • paine,
  • oua,
  • lapte
  • sare sau zahar,
  • unt
  • Cantitatile difera in functie de cantitatea de paine folosita.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friganele dulci sau sarate:

Cele mai bune friganele se fac cu paine de casa pentru ca este mai deasa si nu e asa aerata.Painea se taie felii un pic mai groase.Ouale se bat impreuna cu laptele.Se adauga,in functie de varianta pe care doriti s-o faceti,sare sau zahar.Painea se inmoaie in amestecul de oua si lapte,pe ambele parti.Nu se lasa prea mult pentru a nu se inmuia prea tare,dar nici sa nu fie inmuiata.Untul se pune la incins,se adauga feliile umede si se prajesc pana devin rumene si crocante.

Se scot in farfurie si se servesc calde.Cele sarate se pot servi cu rosii si branza telemea sau mancare de mazare verde sau alte legume.

Cele dulci se servesc pudrate cu zahar vanilat sau cu dulceata sau sos de ciocolata.

Sunt delicioase si reci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele dulci sau sarate" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

mihaelar63 1

24.06.2015, 21:33

Eu doar sarate am facut

-Licurici- 1

24.06.2015, 21:37

Aseara am facut si eu.. sunt farte bune!

MotanLaOale 1

27.06.2015, 18:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Frigănele