Friganele dulci sau sarate

de Retete cu Margareta Cismasiu in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2015 | 1542 vizualizari

 

Cele dulci sunt desertul copilariei,iar cele sarate sunt gustarea rapida de peste zi sau cina preparate de mama in zilele cand era prinsa de treburi.Sunt foarte gustoase si satioase.Se servesc ca atare sau cu diferite garnituri sau sosuri.

 

INGREDIENTE

  • paine,
  • oua,
  • lapte
  • sare sau zahar,
  • unt
  • Cantitatile difera in functie de cantitatea de paine folosita.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friganele dulci sau sarate:

Cele mai bune friganele se fac cu paine de casa pentru ca este mai deasa si nu e asa aerata.Painea se taie felii un pic mai groase.Ouale se bat impreuna cu laptele.Se adauga,in functie de varianta pe care doriti s-o faceti,sare sau zahar.Painea se inmoaie in amestecul de oua si lapte,pe ambele parti.Nu se lasa prea mult pentru a nu se inmuia prea tare,dar nici sa nu fie inmuiata.Untul se pune la incins,se adauga feliile umede si se prajesc pana devin rumene si crocante.

Se scot in farfurie si se servesc calde.Cele sarate se pot servi cu rosii si branza telemea sau mancare de mazare verde sau alte legume.

Cele dulci se servesc pudrate cu zahar vanilat sau cu dulceata sau sos de ciocolata.

Sunt delicioase si reci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele dulci sau sarate" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

mihaelar63

mihaelar63 1

24.06.2015, 21:33

Eu doar sarate am facut

-Licurici-

-Licurici- 1

24.06.2015, 21:37

Aseara am facut si eu.. sunt farte bune!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

27.06.2015, 18:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05