Mancare rece

de BuniMaria in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2009 | 12885 vizualizari

Mancare rece

 

E un aperitiv preferat de familia mea cu ocazia Anului nou.

 

INGREDIENTE

  • 1kg.carne de pui sau de iepure
  •  2kg. ceapa 
  •  100-150g.masline
  •  100-150 ml.vin
  • piper
  • o foaie de dafin
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare rece:

               Se spala carnea,se portioneaza ca pentru friptura,si se pune intr-o cratita de 3-4l in care se adauga putin ulei.

Ceapa se curata,se taie pestisori ,se pune la fiert ,iar dupa cateva clocote ,se strecoara si se pune in cratita cu  carne .Se pune la fiert ,adaugandu-se apa ,cat sa cuprinda carnea si ceapa .Se fierbe la foc mic ,sa nu se prinda .Cand e aproape fiarta carnea si ceapa  se adauga vin,sare dupa gust ,piper tot dupa gust o foita de dafin si maslinele.Se mai lasa pe foc ca sa scada lichidul sa nu aiba sos.Se da la racit si se serveste rece.

TIPS-URI

1

maslinele se fierb inainte de a fi adaugate

2

mancarea este foarte scazuta, fara sos

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare rece" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Bunica 1

29.12.2009, 20:45

BuniMaria, ai inceput sa ne rasfeti ?

Teo 1

29.12.2009, 22:44

ma tot gandesc cum sa mai pregatesc carnea sa nu fie prajita ,sa nu fie cu sos multumesc, BUNIMARIA ca m-ati scos din incurcatura

lira 1

23.09.2010, 23:38

si pozaaaaa?????

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca cu ciuperci de post

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Cornulete cu untura si iaurt

ieri la 19:52

Paella cu fructe de mare și midii

ieri la 19:18

Smoothie din kaki, prune si iaurt de soia

ieri la 18:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lapte de ovaz
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca cu ciuperci de post

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Cornulete cu untura si iaurt

ieri la 19:52

Paella cu fructe de mare și midii

ieri la 19:18

Smoothie din kaki, prune si iaurt de soia

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Rosii si ardei umpluti cu branza