Frigarui cu cartofi

de angelika in Mancaruri cu carne, 13 Mai 2012 | 2157 vizualizari

 

Astazi fiind duminica m-am gadit sa facem frigarui.Sunt mai pretentioase pt.ca avem nevoie de mai mult timp fiindca sunt multe operatii.Dar daca suntem optimisti si infometati intro joaca le-am facut.

 

INGREDIENTE

  • 20 cuburi de carne porc (piept de porc si pulpa de porc)
  • 10 masline mari
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 6 carfofi mari
  • ulei
  • condimente: sare, piper, busuioc.
  • betisoare pt.frigarui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui cu cartofi:

Pentru inceput trebuie sa ne taiem ingredientele in marimile pe care le dorim pentru a le pune pe tepuse.Cate 5 bucati de carne pe fiecare frigaruie.Incepem sa le punem pe tepusa alternativ: o bucata de carne- una de ceapa rosie,o bucata de carne-o jumatate de maslina, o bucata de carne- o bucata de dovlecel, o bucata de carne-o bucata de ardei, o bucata de carne-o bucata de ceapa alba.Se condimenteaza si se pun pe gratar pt. aprox .50 min.Se curata cartofii si se taie in forme diferite:pai, rotund, patrat(pentru nonconformism).Se spala si se pun la prajit in putin ulei si un picut de apa.Se intorc de mai multe ori.Se iau cu paleta si se pun pe un platou (pe care am asezat un servetel sa absoarba surplusul de ulei).Se aranjeaza frumos pe farfurie 2 frigarui si cartofii prajiti.Se servesc cu un vin alb "Feteasca regala ".


POFTA INTERESANTA!!!

 

TIPS-URI

1

ceapa se taie rondele intregi, ardeiul patratele, dovlecelul rotund si maslinele in jumatate

2

putem dubla cantitatile si obtinem 8 portii a cate 2 frigarui

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

cocolina 1

13.05.2012, 20:54

bune frigarui

Lau 1

13.05.2012, 21:54

gustosi

Sim0na 1

15.05.2012, 08:19

Nu refuz o frigaruie...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Frigarui din pulpa de porc , cu garnitura de cartofi prajiti