Frigarui cu cartofi

de angelika in Mancaruri cu carne, 13 Mai 2012 | 2765 vizualizari

 

Astazi fiind duminica m-am gadit sa facem frigarui.Sunt mai pretentioase pt.ca avem nevoie de mai mult timp fiindca sunt multe operatii.Dar daca suntem optimisti si infometati intro joaca le-am facut.

 

INGREDIENTE

  • 20 cuburi de carne porc (piept de porc si pulpa de porc)
  • 10 masline mari
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 6 carfofi mari
  • ulei
  • condimente: sare, piper, busuioc.
  • betisoare pt.frigarui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui cu cartofi:

Pentru inceput trebuie sa ne taiem ingredientele in marimile pe care le dorim pentru a le pune pe tepuse.Cate 5 bucati de carne pe fiecare frigaruie.Incepem sa le punem pe tepusa alternativ: o bucata de carne- una de ceapa rosie,o bucata de carne-o jumatate de maslina, o bucata de carne- o bucata de dovlecel, o bucata de carne-o bucata de ardei, o bucata de carne-o bucata de ceapa alba.Se condimenteaza si se pun pe gratar pt. aprox .50 min.Se curata cartofii si se taie in forme diferite:pai, rotund, patrat(pentru nonconformism).Se spala si se pun la prajit in putin ulei si un picut de apa.Se intorc de mai multe ori.Se iau cu paleta si se pun pe un platou (pe care am asezat un servetel sa absoarba surplusul de ulei).Se aranjeaza frumos pe farfurie 2 frigarui si cartofii prajiti.Se servesc cu un vin alb "Feteasca regala ".


POFTA INTERESANTA!!!

 

TIPS-URI

1

ceapa se taie rondele intregi, ardeiul patratele, dovlecelul rotund si maslinele in jumatate

2

putem dubla cantitatile si obtinem 8 portii a cate 2 frigarui

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

cocolina 1

13.05.2012, 20:54

bune frigarui

Lau 1

13.05.2012, 21:54

gustosi

Sim0na 1

15.05.2012, 08:19

Nu refuz o frigaruie...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de boeuf

de Oana 9

la 17:41

Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati

de Oana 9

la 16:58

Aperitiv mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry

de Oana 9

la 16:51

RETETA RECOMANDATA
Frigarui de porc la cuptor.