Frigarui de pui asiatice, cu sos de arahide

de radu_popovici in Pui, 24 Mai 2011 | 3771 vizualizari

 

Reteta este extrem de gustoasa si de aromata. Sosul de alune specific Asiei de sud-est, ca si marinada pe baya de sos de soia dau frigaruilor savoarea tipic asiatica. O reteta video excelenta prezentata in cadrul emisiunii Retetele lui Radu, pe care o puteti urmari de luni pina vineri in matinalul "Cafeaua de dimineata" de la Kanal D. Bucataras.ro este partener media al emisiunii

 

INGREDIENTE

 

  • 1 piept de pui dezosat, fara piele, circa 350 g
  • 3 linguri de ulei de orez
  • 1 lamaie, sucul si coaja rasa
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 2 cm bucata de ghimbir, tocat marunt
  • 1/2 ardei iute, tocat marunt
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 lingurite de miere
  • 60 g unt de arahide
  • 25 g alune sau arahide
  • 4-5 linguri de apa
  • 4 frigari subtiri
  • foi de salata, pentru servit
  • orez alb amestecat cu orez salbatic

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de pui asiatice, cu sos de arahide:


Se combina intr-un castron sosul de soia cu miere, usturoi, ghimbir, jumatate din cantitatea de ulei si din cea de suc de lamaie. Se adauga cubuletele de pui, se acopera cu folie transparenta si se lasa la marinat, in frigider, minim 1 ora.



Se incinge 1 lingura de ulei de orez intr-o tigaie mare si se prajesc 3 minute ceapa si ardeiul iute, la foc mic, amestecand ocazional. Se incinge un gratar.


Se proceseaza alunele cu un blender, ca sa se piseze grosier.



Se scurg cubuletele de pui si se infig in frigari, cate 4-6 bucatele in fiecare frigare. Se asaza frigaruile pe gratar si se gatesc 10-12 minute, intorcandu-le de mai multe ori, pana ce sunt facute si rumenite dupa dorinta.



Intre timp, se amesteca untul de arahide cu alunele macinate si cu 1-2 linguri de apa, ca sa se obtine o mixtura cat mai omogena si nu foarte groasa. Se adauga aceasta mixtura in tigaie, urmata de restul de apa si de suc de lamaie; se gatesc ingredientele la foc mic, amestecand constant, pana ce untul de arahide s-a inmuiat indeajuns ca amestecul sa atinga consistenta unui dip (se poate adauga apa daca se doreste o consistenta mai subtire).


Se incinge ultime lingura de ulei de orez si se prajeste orezul cantonez 2 minute, pana ce este fierbinte.


Se servesc frigaruile fierbinti, pe un pat de salata, cu sos de alune, alaturi de orez fiert.


Plasare produs: Singer – blender / Scotti - orez quick


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de pui asiatice, cu sos de arahide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

RuxyRux 1

25.05.2011, 12:06

Esti un fenomen Radule

Lau 1

25.05.2011, 12:32

super

mamaieelena 1

27.05.2011, 07:00

delicioase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
piept de pui cu sos de soia si legume chinezesti