Frigarui de somon cu sos Tzatziki si tapenade

de Satisfyyourcravings in Somon, 13 Mai 2018 | 4227 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru sosul Tzatziki:
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • 1/2 castravete
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingura otet din vin alb
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • Pentru tapenade:
  • cateva masline Kalamata sau negre
  • cateva masline verzi
  • 1 lingura patrunjel proaspat
  • Pentru somon:
  • 400 grame somon
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa rosie
  • sucul de la 1 lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita cu varf paprika afumata
  • 1/2 lingura marar proaspat, tocat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 catel de usturoi
  • sare, piper
  • Pentru servit:
  • pita (eu am folosit naan pentru ca imi plac mai mult)
  • branza Feta
  • rosii
  • masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de somon cu sos Tzatziki si tapenade:

Castravetele se taie cuburi foarte mici, apoi se amesteca cu usturoiul pisat si restul de ingrediente. Se lasa minim 30 de minute la odihnit. 

Pentru tapenade, se indeparteaza samburii maslinelor, daca este nevoie, apoi se toaca marunt si se amesteca cu patrunjelul tocat. 

Pentru somon, se amesteca sucul de lamaie cu uleiul de masline, otetul balsamic, paprika, mararul, oregano, usturoiul pisat, sare si piper intr-un vas de marime potrivita. 

Se taie somonul in bucati nu foarte mari, ardeiul se taie cuburi mari, la fel si ceapa. 

Se adauga somonul in marinada obtinuta anterior si se amesteca. 

Se infig bucati de somon, ardei si ceapa pe frigarui, care apoi se frig pe un gratar fierbinte cateva minute pe parte pana sunt gatite complet. Se ung cu marinada ramasa de fiecare data cand se intorc. 

Intre timp, se incalzesc pita fie in cuptor, fie pe o tigaie fierbinte. 

Se servesc frigaruile cu sosul Tzatziki, tapenade, pita, rosii si branza Feta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de somon cu sos Tzatziki si tapenade" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Somon cu cartofi prajiti si salata rucola.