Frigarui de somon cu sos Tzatziki si tapenade

de Satisfyyourcravings in Somon, 13 Mai 2018 | 4196 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru sosul Tzatziki:
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • 1/2 castravete
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingura otet din vin alb
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • Pentru tapenade:
  • cateva masline Kalamata sau negre
  • cateva masline verzi
  • 1 lingura patrunjel proaspat
  • Pentru somon:
  • 400 grame somon
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa rosie
  • sucul de la 1 lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita cu varf paprika afumata
  • 1/2 lingura marar proaspat, tocat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 catel de usturoi
  • sare, piper
  • Pentru servit:
  • pita (eu am folosit naan pentru ca imi plac mai mult)
  • branza Feta
  • rosii
  • masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de somon cu sos Tzatziki si tapenade:

Castravetele se taie cuburi foarte mici, apoi se amesteca cu usturoiul pisat si restul de ingrediente. Se lasa minim 30 de minute la odihnit. 

Pentru tapenade, se indeparteaza samburii maslinelor, daca este nevoie, apoi se toaca marunt si se amesteca cu patrunjelul tocat. 

Pentru somon, se amesteca sucul de lamaie cu uleiul de masline, otetul balsamic, paprika, mararul, oregano, usturoiul pisat, sare si piper intr-un vas de marime potrivita. 

Se taie somonul in bucati nu foarte mari, ardeiul se taie cuburi mari, la fel si ceapa. 

Se adauga somonul in marinada obtinuta anterior si se amesteca. 

Se infig bucati de somon, ardei si ceapa pe frigarui, care apoi se frig pe un gratar fierbinte cateva minute pe parte pana sunt gatite complet. Se ung cu marinada ramasa de fiecare data cand se intorc. 

Intre timp, se incalzesc pita fie in cuptor, fie pe o tigaie fierbinte. 

Se servesc frigaruile cu sosul Tzatziki, tapenade, pita, rosii si branza Feta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de somon cu sos Tzatziki si tapenade" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor