Frigarui Yakitori de curcan

de Catalina L in Curcan, 6 Iun 2015 | 3586 vizualizari

 

Ce bune sunt.....

Termenul Yakitori (焼き鳥 denumeste frigaruile japoneze preparate din carne de pui. Ele se pot prepara cu bucatele de carne sau cu organe, fripte pe gratar. Exista varianta servirii lor cu sos preparat din sake, mirin (vin japonez din orez), sos de soia si zahar.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de piept de curcan
  • 1 lingura de vin alb dulce ( sau de vin de orez chinezesc)
  • 1 lingura de sos soia light
  • 1 lingura de sos soia dark
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de ulei de susan
  • 1 lingurita de zahar
  • susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui Yakitori de curcan:

Taiati carnea in bucatele de 2-3 cm.
Puneti carnea taiata intr-un castron, adaugati vinul, sosurile de soia, catelul de usturoi pisat, uleiul si zaharul.
Amestecati si puneti la rece 1 ora.
Dupa ce carnea a marinat, se infig in frigari bucatelele de carne.

Puneti frigaruile cu sosul lor intr-o tigaie antiaderenta si le prajiti 2-3 minute pe fiecare parte- trebuie sa se coloreze bine. Puteti adauga un pic de ulei daca este nevoie.

Presarati susan.

Serviti cald.......

Puteti sa adaugati ca garnitura :
- Orez  -reteta aici
Taietei- Nouilles chinezesti
Orez Cantonez- Chinezesc

In acelasi timp am facut Frigarui Tsukune teriyaki - reteta aici

Pofta Buna !!!!!

TIPS-URI

1

marinati carnea cruda la rece 1 ora

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui Yakitori de curcan" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Frigarui cu ficatei si inimi de curcan