Frigarui Yakitori de curcan

de Catalina L in Curcan, 6 Iun 2015 | 990 vizualizari

 

Ce bune sunt.....

Termenul Yakitori (焼き鳥 denumeste frigaruile japoneze preparate din carne de pui. Ele se pot prepara cu bucatele de carne sau cu organe, fripte pe gratar. Exista varianta servirii lor cu sos preparat din sake, mirin (vin japonez din orez), sos de soia si zahar.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de piept de curcan
  • 1 lingura de vin alb dulce ( sau de vin de orez chinezesc)
  • 1 lingura de sos soia light
  • 1 lingura de sos soia dark
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de ulei de susan
  • 1 lingurita de zahar
  • susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui Yakitori de curcan:

Taiati carnea in bucatele de 2-3 cm.
Puneti carnea taiata intr-un castron, adaugati vinul, sosurile de soia, catelul de usturoi pisat, uleiul si zaharul.
Amestecati si puneti la rece 1 ora.
Dupa ce carnea a marinat, se infig in frigari bucatelele de carne.

Puneti frigaruile cu sosul lor intr-o tigaie antiaderenta si le prajiti 2-3 minute pe fiecare parte- trebuie sa se coloreze bine. Puteti adauga un pic de ulei daca este nevoie.

Presarati susan.

Serviti cald.......

Puteti sa adaugati ca garnitura :
- Orez  -reteta aici
Taietei- Nouilles chinezesti
Orez Cantonez- Chinezesc

In acelasi timp am facut Frigarui Tsukune teriyaki - reteta aici

Pofta Buna !!!!!

 

TIPS-URI

1

marinati carnea cruda la rece 1 ora

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui Yakitori de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Frigarui Yakitori de curcan-0
Frigarui Yakitori de curcan-1
Frigarui Yakitori de curcan-2
Frigarui Yakitori de curcan-3
Frigarui Yakitori de curcan-4
Frigarui Yakitori de curcan-5
Frigarui Yakitori de curcan-6
Frigarui Yakitori de curcan-7

COMENTARII (9)

mirela0911

mirela0911 1

07.06.2015, 13:53

Ce buneeeee!

Rocsi

Rocsi 1

07.06.2015, 19:56

mihaelar63

mihaelar63 1

16.06.2015, 10:57

Super bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!