Friptură de cocoş cu ghebe, în sos de vin roşu

de ANCA in Pui, 7 Apr 2009 | 16509 vizualizari

 

Azi prezentam friptura de cocos, cu ghebe murate, in sos de vin rosu! Este una dintre preferatele sotului meu, care declara ca daca nu mananca rata si cocosh macar de 2 ori pe an, nu functioneaza normal!:))

 

INGREDIENTE

  • Pieptul si pulpele unui cocos
  • 200 grame slanina taiata bucatele mici (este absolut necesara deoarece carnea de cocos este atoasa si este considerata carne de vanat, iar slanina ii confera fragezimea si savoarea)
  • 2 cepe taiate julien
  • 2 polonice de supa de cocos
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • un pahar de vin rosu
  • orez
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de cocoş cu ghebe, în sos de vin roşu:

Pentru friptura am folosit pieptul si pulpele cocosului (restul merge la o ciorbita cu bors si leustean), pe care le-am fiert intai la oala cu presiune cca 20 min, de cand a inceput oala sa “fluiere”. Daca punem la cuptor carnea cruda, nu ar fi la fel de frageda.


Apoi carnea am pus-o intr-un vas yenna, am adaugat cam 200 grame slanina taiata bucatele mici (este absolut necesara deoarece carnea de cocos este atoasa si este considerata carne de vanat, iar slanina ii confera fragezimea si savoarea), 2 cepe taiate julien, 2 polonice de supa de cocos, cimbru, sare si piper dupa gust.


Toata minunatia asta am pus-o la cuptor la 200 de grade pentru 20 min, apoi am adaugat un borcan de ghebe murate scurse de zeama (puse de noi asta toamna) si am stropit totul cu un pahar de vin rosu!


Am pus iar vasul la cuptor inca 15 min (deja se simte o mireasma incantatoare in casa), iar spre sfarsit am adaugat mujdei din jumatate de capatana de usturoi.


Ca si garnitura, am preparat un orez cu legume astfel: am calit putin o ceapa si un morcov taiate marunt, un ardei gras julien, am pus o cana de orez, un polonic de supa de cocos si o conserva de rosii taiate cubulete, sare, piper si cimbru, l-am lasat la foc mic pana a fost gata orezul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de cocoş cu ghebe, în sos de vin roşu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

gaby_duceag 1

06.10.2010, 11:04

wow!

ANCA 1

06.10.2010, 12:02

Panacris 1

27.11.2013, 19:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura ,,Quiky"

de anuta 1

ieri la 22:18

Savarine cu aluat dospit si fructe

de anuta 1

ieri la 22:02

Trifoi delicios cu branza si spanac

de anuta 1

ieri la 21:53

Rulada cu dulceata si blat din cereale

de anuta 1

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Pui in sos de cocos si migdale