Friptură de cocoş cu ghebe, în sos de vin roşu

de ANCA in Pui, 7 Apr 2009 | 19983 vizualizari

 

Azi prezentam friptura de cocos, cu ghebe murate, in sos de vin rosu! Este una dintre preferatele sotului meu, care declara ca daca nu mananca rata si cocosh macar de 2 ori pe an, nu functioneaza normal!:))

 

INGREDIENTE

  • Pieptul si pulpele unui cocos
  • 200 grame slanina taiata bucatele mici (este absolut necesara deoarece carnea de cocos este atoasa si este considerata carne de vanat, iar slanina ii confera fragezimea si savoarea)
  • 2 cepe taiate julien
  • 2 polonice de supa de cocos
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • un pahar de vin rosu
  • orez
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de cocoş cu ghebe, în sos de vin roşu:

Pentru friptura am folosit pieptul si pulpele cocosului (restul merge la o ciorbita cu bors si leustean), pe care le-am fiert intai la oala cu presiune cca 20 min, de cand a inceput oala sa “fluiere”. Daca punem la cuptor carnea cruda, nu ar fi la fel de frageda.

Apoi carnea am pus-o intr-un vas yenna, am adaugat cam 200 grame slanina taiata bucatele mici (este absolut necesara deoarece carnea de cocos este atoasa si este considerata carne de vanat, iar slanina ii confera fragezimea si savoarea), 2 cepe taiate julien, 2 polonice de supa de cocos, cimbru, sare si piper dupa gust.

Toata minunatia asta am pus-o la cuptor la 200 de grade pentru 20 min, apoi am adaugat un borcan de ghebe murate scurse de zeama (puse de noi asta toamna) si am stropit totul cu un pahar de vin rosu!

Am pus iar vasul la cuptor inca 15 min (deja se simte o mireasma incantatoare in casa), iar spre sfarsit am adaugat mujdei din jumatate de capatana de usturoi.

Ca si garnitura, am preparat un orez cu legume astfel: am calit putin o ceapa si un morcov taiate marunt, un ardei gras julien, am pus o cana de orez, un polonic de supa de cocos si o conserva de rosii taiate cubulete, sare, piper si cimbru, l-am lasat la foc mic pana a fost gata orezul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de cocoş cu ghebe, în sos de vin roşu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada de pui cu ardei kapia si cascaval