Friptura de curcan cu fenicul si cartofi

de anca_rm in Curcan, 25 Feb 2014 | 3790 vizualizari

 

Eu sunt fan mancaruri gatite la cuptor si nu scap ocazia sa incerc tot felul de combinatii posibile. De data asta am facut o pulpa de curcan cu cartofi , fenicul , morcovi si ceapa toate stopite cu un vin alb si date la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • - O bucata carne de curcan de preferinta pulpa
  • - O bucata fenicul
  • - 4-5 morcovi (depinde de nr de personae de la masa )
  • - Cartofi
  • - 2-3 cepe potrivite
  • - Ceapa
  • - Piper
  • - Zeama de la o lamaie
  • - Un pahar de vin alb sec sau demisec
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan cu fenicul si cartofi:

Pulpa de curcan o spalam in apa rece si o crestam pe partea cu piele . Punem sare si piper dupa gust si stropim cu zeama de lamaie din plin. Cu mainile o frecam bine si o lasam la macerat cam o jumate de ora .

In acest timp avem timp sa curatam morcovii , ceapa si cartofii . Spalam legumele bine si le punem la scurs.

Pornim cuptorul sa se incalzeasca la 200 grade .

Intr-o tava antiaderenta asaezam pulpa de curcan sip e langa ea punem restul legumelor . Deasupra lor asezam fenelul taiat in sferturi .

De la fenel trebuie sa tatiati partea de jos sis a improspatati coditele , adica sa taiati din ele cat sa nu mai fie uscate.

Peste cartofi , morcovi, ceapa punem putina sare …stropim cu putin ulei de masline si acoperim cu o folie de aluminiu. In folie facem gauri pentru a putea iesi aburul .

Dam la cuptor . Va trebui sa stea in cuptor cam o ora , dar pe la jumatea timpului turnam vinul alb si descoperim tava . 

TIPS-URI

1

carnea se poate inlocui cu carne de pui sau de porc , este la fel de bun

2

de asemenea o puteti lasa la macerat de pe o zi pe alta

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan cu fenicul si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5101 puncte

oanapl

4034 puncte

Rocsi

3788 puncte

Constelatialeu

2213 puncte

robert_b

1976 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan