Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 10 Mai 2021 | 956 vizualizari

 

 
,, Retete pascale "
Anul acesta ,pentru masa de  Paste ,am inlocuit mielul cu iedul. Din timp am anuntat si comandat un cunoscut ce crestea capre la munte [in aer curat cu mancare buna si apa limpede}.  Prietenii ce s-au ospatat din aceasta friptura au zis ca si ei vor ied de acum inainte. Iedul are o carne frageda, mai dulce decat cea a mielului si cu mai putin gust specific ca acesta.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 .5 kg carne ied -o pulpa spate si o bucata costita .
  • 3 cepe rosii
  • 2 maciulii usturoi crud
  • 2 linguri pasta rosii
  • 1/2 pahar ulei masline
  • 1 lingurita cu varf de oregano maruntit si uscat
  • 1 lingura cimbru verde tocat
  • 1 lingurita rasa boia spaniola dulce afumata
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1/2 lingurita fulgi chilli
  • 1 kg cartofi noi mai mici
  • rosii chery pentru decor
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi:


  1. Carnea de ied se spala si se curata cu atentie .

  2. Iedul nostru a fost foarte frumos si curat . Depinde cum lucreaza cine il sacrifica .

  3. Am presarat peste carne oregano, sare, piper si boia afumata.

  4. Se maseaza bine carnea condimentata cu putin ulei si cu pasta de rosii .

  5. Lasati carnea sa se odihneasca la rece 2-3 ore sau de seara pana dimineata .

  6. Feliati pestisori ceapa rosie si usturoiul tanar . Curatati cartofiorii .

  7. Asezati carnea intr-o tava in care ati pus o parte de ceapa si usturoi .

  8. Asezati cartofii sarati in jurul carnii .

  9. Linistit se poate pune cartofii de la inceput pentru ca vor absorbi sucurile lasate de friptura . Carnea de ied se prepara foarte repede daca acesta este tanar .

  10. Presarati peste cartofi fulgi de chilli .

  11. Peste friptura se pune restul din ceapa si usturoi + cimbrul verde tocat .

  12. Turnati generos pe deasupra , uleiul de masline .

  13. Adugati in tava o cana de apa .

  14. Se incinge cuptorul la temperatura mare -respectiv la 280 grade .

  15. Am lasat sa se rumeneasca carnea cam 15 minute. Dupa aceasa am mai lasat inca 15 pe partea ceialalta .

  16. Dupa 30 minute am redus temperatura la 180 grade si am pus putina folie de aluminiu , fara sa impachetez toata tava . Prin aceasta am dorit ca sa nu se arda carnea pe partea superioara .

  17. Supravegheati sa nu se arda ceapa pe fundul tavii . Daca este necesar mai adugati putina apa .

  18. Ceapa se caramelizeaza foarte frumos si este gustoasa .

  19. Se mai intoarce inca o data carnea si se lasa acoperita usor inca 30 minute la cocere .

  20. La servire presarati ceapa si verdeturi peste friptura pentru prospetime si puneti rosiii cherry pentru aspectul colorat . .

  21. Nu am folosit vin pentru ca rolul vinului este pentru marinare la o carne mai tare sau cu un gust puternic . Iedutul nu a avut nevoie de asa ceva , el este o delicatesa .

  22. Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Am ales un mod de preparare si ingrediente care sa nu acopere prea mult gustul bun al carnii de ied .

2

Nu am folosit vin pentru ca rolul vinului este pentru marinare la o carne mai tare sau cu un gust puternic . Iedutul nu a avut nevoie de asa ceva , el este o delicatesa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

mihaelar63 1

12.05.2021, 23:48

Daniela , multumesc

mihaelar63 1

12.05.2021, 23:49

Dantes , asa este , foarte gustoasa

mihaelar63 1

12.05.2021, 23:50

Oana , am avut grija sa nu se bronzeze prea tare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmale moldovenesti