Friptura de miel

de elucubratiiculinare in Oaie, 12 Apr 2012 | 3427 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de miel,
  • 2-3 legaturi de ceapa verde,
  • rozmarin,
  • maghiran,
  • 200 ml de vin alb,
  • 200 ml apa,
  • sare,
  • piper.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel:

Carnea se spala, se lasa bucata intreaga (nu se portioneaza pentru ca mielul este si asa prea fraged). Si nu vrem sa avem o friptura uscata, netaind carnea tot sucul va fi in interiorul carnii.


Condimentam cu sare si piper si asezam carnea intr-o tava. Ceapa se va curata si se va taia in bucatele de 2-3 cm si se va pune de jur imprejurul carnii. Adaugam si putin rozmarin si maghiran. Stropim cu vin alb, adaugam si o cana de apa si o dam la cuptor intai la foc mic pentru o ora, dupa care vom mari focul sa se rumeneasca frumos deasupra.


Din cand in cand deschidem cuptorul si stropim friptura. Se intoarce friptura pe ambele parti sa se rumeneasca. Scoatem friptura din tava, o portionam si se aseaza pe un platou.


Cu zeama care a ramas, se face un sos pentru friptura. Strecuram ce a ramas in tava, adaugam un pahar de apa, un pahar de vin alb si 2-3 linguri de bulion.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mamaieelena 1

13.04.2012, 17:07

bun,bun

Sim0na 1

13.04.2012, 22:26

Abia astept sa fac si eu!

jolygina 1

14.05.2012, 20:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

ULTIMELE COMENTARII

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Stufat de miel