Friptura de miel

de Ligia Bxl in Oaie, 4 Mai 2014 | 5317 vizualizari

 

Am facut aceasta friptura de miel de Paste,dar cum nu am putut intra din cauza aglomeratiei si nu am reusit sa o public,mi-a mers greu internetul,am zis sa o pun chiar acum chiar daca e mai tarziu :).Aceasta reteta o am de la Sylvia,nu am tinut chiar 36 de ore la marinat( cam 27 cred eu) dar a iesit super frageda si buna,nu am zis ca am mancat miel,un gust aromat si rafinat,musafirii au fost incantati,multumesc Sylvia ptr reteta :* eu am avut ceva modificari dar gustul a fost pe placul tutror.

 

INGREDIENTE

  • o pulpa miel(eu am avut mai multa am facut in 2 tavi)
  • ulei de masline
  • sare de mare si piper
  • menta
  • ramurele de cimbru verde(sau uscat)
  • rozmarin
  • busuioc
  • fulgi de ardei iute
  • 1 capatana de usturoi
  • 200 ml vin alb(eu nu am avut am pus rosu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel:

Am cumparat mai multa carne de miel,chiar si feliata,si am avut si o pulpa mare de buna calitate.

Am  spalat carnea si am respectat pasii de marinare.In prima etapa am amestecat sarea de mare cu piper(eu am pus macinat) si cu ierburile aromate si fulgii de ardei iute,le-am tocat marunt cu un robot de macinat cu putin ulei de masline si vin alb sau rosu si am amestecat pulpa cu acest amestec.Am intepat pulpa si carnea si am introdus in orificii cate o bucatica de usturoi .Am invelit pulpa cu film  alimentar ptr a evita contactul cu aerul si ca sa patrunda carnea aromele.Am tinut carnea la frigider(normal trebuie 24 ore) eu am tinut-o mai putin,dupa 24 ore se scoate carnea din folie si se pune intr-un vas nemetalic si se face o alta marinata,se pune putin usturoi zdrobit si vin alb sau rosu din belsug.Se acopera cu o folie si se da iar la frigider ptr 12 ore.Se scoate pulpa si se tine intr-o sita din plastic la scurs se prajeste bine pe toate partile in ulei de masline aromatizat cu usturoi si ramurele de cimbru verde (eu am avut uscat) pana obtinem o culoare frumoasa.Am pus la cuptorul preincalzit la 160 grade timp de 2 ore si 45 min.

Am oprit coacerea si am lasat cam 2 ore la odihnit la rece se poate lasa si o noapte,a doua etapa de coacere a fost la 140 grade cam 3 ore intorcand pulpa la fiecare 30 minute-o ora si completand cu vin alb sau rosu ori de cate ori lichidul din tava scade.Se lasa la odihnit inainte de a fi servita cam 15 minute se poate servi cu o garnitura pe plac,cu piure,salate sau sosuri.Eu nu am pus la final prea mult vin ci am adaugat apa,fiecare la alegere.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

tarasmariana 1

14.05.2014, 10:49

AlexTeacher 1

02.03.2015, 23:04

Felicitari inca o data ! Tine-o tot asa. Sa nu cobori niciodata standardul pentru ca efortul este intotdeauna rasplatit !

Rahela Velicu 1

08.04.2018, 21:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Drob de ied