Pulpa de miel gatita la 140 de grade

de Sylvia in Slow Cooking, 2 Mai 2016 | 5854 vizualizari

 

Vreau sa va prezinta o reteta deosebita, care cere rabdare si daruire dar raspalateste cu rezultatele, cel mai bun miel "slow cooked" timp de 8-9 ore la 140 de grade celsius, in 2 etape cu o noapte de odihna intre etape . Am folosit condimente brute preparate de mine, sare de mare, vin rosu pentru marinare si gatire si o pulpa de miel bio fermier, de cea mai buna calitate. "Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel de picior posterir de 2-3 kg
  • vin rosu demi sec
  • sare de mare
  • rozmarin
  • cimbru
  • marar uscat
  • nucsoara
  • fulgi ardei iute
  • 2-3 cuisoare
  • cateva seminte de coriandru
  • ulei de masline
  • ceap
  • morcov
  • tija de telina
  • rozmarin verde
  • usturoi
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel gatita la 140 de grade:

Povestea incepe cu pregatirea condimentelor si a mielului , pulpa se spala si se sterge si se lasa sa ajunga temperatura camerei ca sa nu cream un soc termic la gatire. Intr-un mojar punem condimentele : rozmarin, cimbru uscat, marar uscat, cateva seminte de coriandru, cateva cuisoare, fulgi de ardei iute. Ca sa le putem amesteca adaugam sare de mare bruta si pe omogenizam/macinam bine dupa care se adauga un fir de nucsoara rasa ( asta e un secret ) .


Mielul se umezeste cu putin vin si se freaca cu condimente, se face o marinada cu vin rosu si putin ulei de masline si se lasa carne ala rece macar 12 ore , se intoarce macar de cateva ori sa se patrunda carnea bine.


A doua zi se scoate mielul si se lasa sa ajunga temperatura camerei, intr-o tigaie incinsa bine adaugam putin ulei de masline si rumenim bine mielul pe toate partile sa faca o crusta aurie, acest procedeu ne asigura si culoarea dorita si formeaza o crusta care retina sucurile carnii in interior.


Se face un "pat" de legume, morcov, tija de telina, usturoi care va aromatiza friptura si va tine carnea deasupra sucului de gatire in plus. Se asezeaza carnea peste legume, se adauga peste restul de la marinada, putin ulei de masline, sare de mare si este gata pentru cuptor. Se acopera cu un capac sau o folie de aluminiu ca sa etansizam continutul si se da la cuptor la 140 de grade pentru 4-5 ore.


A doua zi dupa o noapte de poposit in frigider se reia gaitul la cuptor la 140 de grade inca 4-5 ore in functie de cantitate, carnea se inchide la culoare dar este gata cand este moale si nu mai opune rezsietnta cand o presam.


Se scoate din cuptor, se lasa la odihnit cateva minute, se pensuleaza cu sucul de gatire pentru luciu si se serveste cu ce garnitura doriti.


Daca ati respectat asezonarea is timpii de gatire o sa obtineti cea mai suculenta si moale friptura de miel din lume :) si munca si aromele isi vor fi atins scopul. Va doresc pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

nu taiati carne aca sa introduceti usturoi pentru ac se pierd sucurile

2

se gateste in 2 etape

3

se folosesc condimente proaspat macinate

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel gatita la 140 de grade" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

miki_a 1

03.05.2016, 14:23

Ce pulpita rumenita! De retinut modul de gatire lenta!

Rocsi 1

03.05.2016, 19:25

Arata tare bine!

mihaelar63 1

13.10.2016, 14:57

Am admirat pulpita de cateva ori . Am citit reteta . Am salivat . Am pus-o la favorite . Cum de n-am lasat un coment pana acum ? Of -of Felicitari si multumiri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta la Crock Pot