Kafta libaneza

de simona72 in Oaie, 21 Feb 2013 | 3296 vizualizari

 

Azi am avut pofta de multe mirodenii cu carne. M-am pornit la cumparaturi si am ajuns la macelarie. Prima oara am vrut sa fac o tocanita, dar mai apoi am vazut carne de mioara si am vrut neaparat ceva arabesc si plin de mirodenii. Asa a iesit aceasta reteta pe care o vazusem mai demult si am facut-o dupa gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne in amestec(oaie cu porc)
  • un ou
  • 3 catei de usturoi
  • seminte de chimen
  • seminte de coriandru
  • sare
  • piper
  • pasta de ardei iute
  • scortisoara
  • un praf de sumac
  • verdeturi proaspete:patrunfel, busuioc, menta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kafta libaneza:

Carnea se spala si se curata de pielite, se da prin masina de tocat, se pune in castron si se adauga celelalte ingrediente: oul, usturoiul pisat, scortisoara macinata, sumac cit iei intre doua degete, semintele de chimen si coriandru pisate in mojar, sare, piper dupa gust, ardei iute cit dorim de iute, verdeturile tocate marunt. Se amesteca cu mana pina se incorporeaza toate ingredientele si se da la frigider pt o ora.


Betele de frigarui se pun in apa, iar cind carnea a stat suficient in frigider o scoatem si cu mina luam carne cit pt o chiftea mai mare si o facem sul pe batul de frigaruie. Se prajesc pe gratar sau in tigaie grill.


Am servit-o alaturi de salata. Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

mie mi-au iesit 12 bucati, cite 4 de fiecare

Daca ti-a placut reteta noastra "Kafta libaneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Krystyan Trendy 1

25.11.2013, 12:59

interesanta reteta

mihaelar63 1

06.03.2014, 00:32

Kafta sunt delicioase

simona72 1

06.03.2014, 09:16

Intradevar Miha, sunt. Chiar trebuie sa repet reteta asta.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Kafta