Friptura de miel aromata la cuptor

de anca_rm in Oaie, 11 Mai 2017 | 590 vizualizari

 

Ador carnea de miel si intodeauna de Sarbatorile Pascale, o prepar cu drag. De obicei, mergem sa cumparam miel de la ciobanul din zona in care locuim si cumparam miel care are o greutate intre 10-15 kg (viu) .
 Carnea de miel este foarte gustoasa, preparata la temperatura mica, iar inainte de asta, tinuta intr-un bait cu vin si condimente, pentru cateva ore bune.

 

INGREDIENTE

  • carne de miel
  • 200 ml vin + 100ml
  • piper
  • sare
  • 1 lingurita ras el hanout
  • zeama de la o lamaie
  • frunze de leustean
  • cateva fire de menta verde
  • 1 lingura ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel aromata la cuptor:

Carnea o spalam bine, in apa rece.


Intr-un vas, punem sarea, piperul, frunzele de leustean si menta tocate grosier, usturoiul pisat, zeama de lamaie, ras el hanout si vinul si amestecam pana cand se topeste sarea.


Acest amestec poate fi folosit si la alte tipuri de carne, chiar si la cea de vita. La carnea de vita,i nsa nu vom pune sare in bait, deoarece sarea intareste carnea de vita.


Carnea o punem in vasul cu bait si o masam.


Eu, de obicei, o pun intr-o caserola inchisa ermetic si din cand in cand, mai ii fac cate un masaj ca aromele sa intre mai bine.


Lasam carnea pentru 12 ore in bait.


Intr-o tava, punem o lingura de ulei si asezam carnea de miel care a stat in bait, la frigider, pentru cel putin 12 ore.


Turnam peste ea, 100 ml vin si asezam cateva frunze de leustean. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o punem in cuptorul incins, la 160 grade C, pentru 2 ore.


Dupa doua ore, scoatem folia de aluminiu si luam frunzele de leustean ca sa nu se arda.


Mai lasam pentru 1 ora in cuptor, ca sa se rumeneasca usor.


(Dupa ce scoateti carnea din bait, o puteti praji in ulei incins, pentru a avea o culoare aramie de la inceput)


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel aromata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

12.05.2017, 00:19

mirela0911 1

12.05.2017, 12:13

Tare bine arata!

dantes 1

12.05.2017, 13:26

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pastrama de oaie in vin rosu