Friptura de miel aromata la cuptor

de anca_rm in Oaie, 11 Mai 2017 | 3700 vizualizari

 

Ador carnea de miel si intodeauna de Sarbatorile Pascale, o prepar cu drag. De obicei, mergem sa cumparam miel de la ciobanul din zona in care locuim si cumparam miel care are o greutate intre 10-15 kg (viu) .
 Carnea de miel este foarte gustoasa, preparata la temperatura mica, iar inainte de asta, tinuta intr-un bait cu vin si condimente, pentru cateva ore bune.

 

INGREDIENTE

  • carne de miel
  • 200 ml vin + 100ml
  • piper
  • sare
  • 1 lingurita ras el hanout
  • zeama de la o lamaie
  • frunze de leustean
  • cateva fire de menta verde
  • 1 lingura ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel aromata la cuptor:

Carnea o spalam bine, in apa rece.

Intr-un vas, punem sarea, piperul, frunzele de leustean si menta tocate grosier, usturoiul pisat, zeama de lamaie, ras el hanout si vinul si amestecam pana cand se topeste sarea.

Acest amestec poate fi folosit si la alte tipuri de carne, chiar si la cea de vita. La carnea de vita,i nsa nu vom pune sare in bait, deoarece sarea intareste carnea de vita.

Carnea o punem in vasul cu bait si o masam.

Eu, de obicei, o pun intr-o caserola inchisa ermetic si din cand in cand, mai ii fac cate un masaj ca aromele sa intre mai bine.

Lasam carnea pentru 12 ore in bait. 

Intr-o tava, punem o lingura de ulei si asezam carnea de miel care a stat in bait, la frigider, pentru cel putin 12 ore.

 Turnam peste ea, 100 ml vin si asezam cateva frunze de leustean. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o punem in cuptorul incins, la 160 grade C, pentru 2 ore.

Dupa doua ore, scoatem folia de aluminiu si luam frunzele de leustean ca sa nu se arda.

Mai lasam pentru 1 ora in cuptor, ca sa se rumeneasca usor.

 (Dupa ce scoateti carnea din bait, o puteti praji in ulei incins, pentru a avea o culoare aramie de la inceput)

 Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel aromata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la cuptor