Tarta cu carne şi dovlecei

de kukibella in Oaie, 2 Oct 2012 | 7513 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ptr.aluat:
  • 100 gr.unt;
  • 2 galbenuşuri;
  • 75 ml.lapte;
  • 240 gr.faina
  • ptr.umplutura:
  • 1/2 kg.carne de miel;
  • 4 dovlecei;
  • 2 cepe;
  • 3-4 catei de usturoi;
  • 3 oua;
  • 2 cartofi;
  • 2 roşii;
  • 250 gr.branza(tip philadephia)
  • sare;
  • piper mixt proaspat macinat;
  • cimbru;
  • rozmarin;
  • ulei de masline;
  • sare;
  • o picatura sos de rodii;
  • 50 ml.vin roşu sec
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne şi dovlecei:

Se amesteca bine ingredientele ptr.aluat fara sa se framante;aluatul format se lasa la rece ptr.30 min.

Carnea de miel se pune ıntr-o tigaie non aderenta cu condimentele, o lingura ulei de masline, o picatura de sos de rodii şi vinul; se lasa la foc mic pana se fragezeşte carnea

Dovleceii se taie şi se pun cu sare la scurs. Cartofii se fierb ın coaja şi se taie felii. Ceapa se taie peştişori iar usturoiul se da prin razatoare

Punem ceapa şi usturoiul la calit,dupa 2-3 min. se adauga dovleceii şi se mai lasa 5 min.cu capacul acoperit. Roşiile se oparesc ,se curata de coaja şi se taie felii

Ungem o tava cu unt; ıntidem o foaie mai mare decat tava. Foaia se ıntınde ın tava şi pe peretii laterali. Se pune carnea ın tava, cartofii şi dovleceii (ın straturi). Facem o compozitie din oua, branza, sare şi piper şi turnam ın tava

La sfarşit se pun roşiile şi se da la cuptorul preıncalzit la 180 de grade pentru aproimativ 55 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne şi dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu carne