Tarta cu carne şi dovlecei

de kukibella in Oaie, 2 Oct 2012 | 4498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ptr.aluat:
  • 100 gr.unt;
  • 2 galbenuşuri;
  • 75 ml.lapte;
  • 240 gr.faina
  • ptr.umplutura:
  • 1/2 kg.carne de miel;
  • 4 dovlecei;
  • 2 cepe;
  • 3-4 catei de usturoi;
  • 3 oua;
  • 2 cartofi;
  • 2 roşii;
  • 250 gr.branza(tip philadephia)
  • sare;
  • piper mixt proaspat macinat;
  • cimbru;
  • rozmarin;
  • ulei de masline;
  • sare;
  • o picatura sos de rodii;
  • 50 ml.vin roşu sec
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne şi dovlecei:

Se amesteca bine ingredientele ptr.aluat fara sa se framante;aluatul format se lasa la rece ptr.30 min.


Carnea de miel se pune ıntr-o tigaie non aderenta cu condimentele, o lingura ulei de masline, o picatura de sos de rodii şi vinul; se lasa la foc mic pana se fragezeşte carnea


Dovleceii se taie şi se pun cu sare la scurs. Cartofii se fierb ın coaja şi se taie felii. Ceapa se taie peştişori iar usturoiul se da prin razatoare


Punem ceapa şi usturoiul la calit,dupa 2-3 min. se adauga dovleceii şi se mai lasa 5 min.cu capacul acoperit. Roşiile se oparesc ,se curata de coaja şi se taie felii


Ungem o tava cu unt; ıntidem o foaie mai mare decat tava. Foaia se ıntınde ın tava şi pe peretii laterali. Se pune carnea ın tava, cartofii şi dovleceii (ın straturi). Facem o compozitie din oua, branza, sare şi piper şi turnam ın tava


La sfarşit se pun roşiile şi se da la cuptorul preıncalzit la 180 de grade pentru aproimativ 55 minute

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne şi dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

kukibella 1

03.10.2012, 15:33

babi5 1

31.07.2013, 18:51

kukibella 1

31.07.2013, 19:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu carne de curcan si broccoli