Tarta cu carne şi dovlecei

de kukibella in Oaie, 2 Oct 2012 | 6798 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ptr.aluat:
  • 100 gr.unt;
  • 2 galbenuşuri;
  • 75 ml.lapte;
  • 240 gr.faina
  • ptr.umplutura:
  • 1/2 kg.carne de miel;
  • 4 dovlecei;
  • 2 cepe;
  • 3-4 catei de usturoi;
  • 3 oua;
  • 2 cartofi;
  • 2 roşii;
  • 250 gr.branza(tip philadephia)
  • sare;
  • piper mixt proaspat macinat;
  • cimbru;
  • rozmarin;
  • ulei de masline;
  • sare;
  • o picatura sos de rodii;
  • 50 ml.vin roşu sec
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne şi dovlecei:

Se amesteca bine ingredientele ptr.aluat fara sa se framante;aluatul format se lasa la rece ptr.30 min.

Carnea de miel se pune ıntr-o tigaie non aderenta cu condimentele, o lingura ulei de masline, o picatura de sos de rodii şi vinul; se lasa la foc mic pana se fragezeşte carnea

Dovleceii se taie şi se pun cu sare la scurs. Cartofii se fierb ın coaja şi se taie felii. Ceapa se taie peştişori iar usturoiul se da prin razatoare

Punem ceapa şi usturoiul la calit,dupa 2-3 min. se adauga dovleceii şi se mai lasa 5 min.cu capacul acoperit. Roşiile se oparesc ,se curata de coaja şi se taie felii

Ungem o tava cu unt; ıntidem o foaie mai mare decat tava. Foaia se ıntınde ın tava şi pe peretii laterali. Se pune carnea ın tava, cartofii şi dovleceii (ın straturi). Facem o compozitie din oua, branza, sare şi piper şi turnam ın tava

La sfarşit se pun roşiile şi se da la cuptorul preıncalzit la 180 de grade pentru aproimativ 55 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne şi dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

la 09:57

Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty 1

pe 11.08 la 13:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu carne