Friptura de miel cu cartofi noi

de mihaelar63 in Oaie, 30 Iun 2020 | 3506 vizualizari

 

 A iesit o minunatie de miel sa te lingi pe degete. Inca nu era gata de mancat ca mi-a fost ceruta reteta. Succes total, ce sa mai zic. Bunatatea de friptura a fost servita la prima ,,dezlegare " de iesire la gradina dupa perioada impusa de stat acasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg miel -pulpa spate + cotlet
  • 1.5 kg cartofi noi
  • 100 gr slaninuta afumata
  • 2 linguri untura proaspata de porc
  • 1 caciulie usturoi
  • 2 fire usturoi verde
  • 3 fire tarhon verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingura rasa boia rosie ardei
  • 1 lingurita rasa usturoi granulat
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 1 lingurita rasa piper negru macinat
  • 1/2 lingurita chilli
  • 2 linguri pasta rosii + 2 linguri zeama lamaie + 4 linguri apa + putina sare
  • rosii cherry pentru decor
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu cartofi noi:

  1.  Cartofii noi se curata, se taie in felii si se amesteca cu sare, piper, usturoi verde tocat si patrunjel verde tocat .
  2. Mielul se curata si se spala cu mare atentie.
  3. Pulpa de miel va fi intepata cu varful cutitului din loc in loc. In locurile formate se introduc catei de usturoi si feliute de slanina afumata .
  4. Pentru a lucra mai usor cu slaninuta ,recomand sa o scoateti de la congelator .
  5. Masati bine carnea de miel cu sare, boia, chilli , usturoi granulat , piper si untura. .
  6. Se aseaza carnea condimentata deasupra cartofilor.
  7. Taiati tarhonul verde si presarati impreuna cu cimbrul pe deasupra.
  8. Se infasoara tava in folie de aluminiu si se da la cuptor 1.5 ore la 220 grade C
  9. Dupa aceast timp se scoate folia si se unge carnea cu amestecul din pasta rosii, zeama lamaie, apa si sare . 
  10. Se ridica temperatura la 280 grade si se lasa cam 7-8 minute pentru rumenire.
  11. Supravegheati operatiunea aceasta finala de rumenire pentru a nu risca sa se bronzeze mielul prea puternic :D
  12.  Decorati friptura de miel cu patrunjel proaspat si rosii cherry.
  13. Puneti alaturi salata preferata de cruditati .

             Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Mielul se curata si se spala cu mare atentie .

2

Pentru a lucra mai usor cu slaninuta ,recomand sa o scoateti de la congelator .

3

Supravegheati operatiunea aceasta finala de rumenire pentru a nu risca sa se bronzeze mielul prea puternic :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel